• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rizoto

autor: MartikK
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
    • sůl
    • 2
      ks mrkev velká
    • 2
      ks petržel
    • 2
      hrst mražený hrášek dle chuti
    • sýr dle chuti
    • 400
      g kuřecí maso
    • olej
    • 1
      hrst instantní jíška
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

3
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

4
Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danb | 8. 11. 2017 20:36

    Toto neni dobry recept. Nedoporucuji

  • lu anne | 7. 11. 2016 20:46

    uz jen ta jiska me odradila a celej recept zni nesmyslne a zdlouhave, jiska do rizzota je troche moc

  • Janča | 4. 12. 2013 12:36

    toto ale v žádném případě neni rizoto.. máme jako češi zajímavé gusto.... Jedli jste vůbec někdy opravdu rizoto?? :-D

  • mcernosek
    mcernosek | 20. 7. 2013 13:23

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  • PATRIK | 10. 5. 2013 16:33

    Ano souhlasím, kuřecí prsa jsou příliš drahá a proto já do rizota dávám sekané ROUSNICE a pokud dělám svátečnější rizoto ( třeba pro svou dívku ) , neštítím se sáhnout hlouběji do peněženky a přidám celou plechovku Pedigree !!! HLAVNĚ ŠETŘÍM A NECPU DO TOHO ZBYTEČNĚ HRÁŠEK,MRKEV A TU PODĚLANOU RÝŽI !!!! PATRIK :-P :-| :-*

  • kuchařka | 9. 2. 2013 16:07

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  • zdeněk | 9. 12. 2012 09:54

    máte pravdu Dášo, ten kdo to píše, tak by si měl udělat kurs vaření, stejně jako Lenka Kořínková. Rýže je nejlepší udušená v základu rizota!

  • Misa | 30. 11. 2012 11:44

    ja bych rekla ze Kureci neni tak spatny sajmorzejme ze ne z prsnich rizku ty jsou drahy ale stehna nebo kridla to je ta nejlevnejsi varianta,kterou znam :D nebo ty znas levnejsi maso?Michelle? :-D :-D :-D

  • Monika M. | 26. 10. 2012 22:02

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto, ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude. Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  • Petra | 7. 5. 2012 17:20

    Já si klíďo prsní řízek na rizoto koupím a tu část kolem páteře dávám na polívku. Jíšku bych taky vynechala, ale to záleží na chuti a u mě jde hlavně o inspiraci na dobré jídlo a tohle dobré bude, když si to trochu upravím podle našich jazíčků.Pa

  • Dáša Kunkelová | 18. 2. 2012 13:06

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

  • michelle | 4. 2. 2012 19:50

    Co takhle uvařit rýži v tom vývaru? Já to tak dělám celý život. Jo teď jsem si přečetla recept ještě jednou, v životě bych nedělala rizoto z prsních řízků či stehen ( myslím, že rizoto je jídlo, které se dá dělat na spoustu variant levných) a ostatní maso se dá použít daleko účelněji. Dělám ho pouze ze zbytků po odstranění kvalitního masa. Páteř, kterou samozřejmě nejíme a to co se mi nehodí uvařím oberu a vložím do rizota ( já to ještě před tím orestuji na cibulce) . V životě jsem nezahušťovala rizoto jíškou ! Pa

  • machová | 27. 1. 2012 09:38

    nesnědená čtvrtka pečeného kuřete se zužitkovala na výbornou =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Kuřecí
Maso Pokrmy Z rýže Drůbeží Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Instantní jíška Kuřecí maso Mražený hrášek Mrkev Olej Petržel Rýže ve varném sáčku Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Králičí ragú

Králičí ragú

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

72
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
62
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
58
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
41
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
39
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Filip Blažek oslavil narozeniny: Mecheche na jevišti!

Filip Blažek oslavil narozeniny: Mecheche na jevišti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact