• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí řízky v listovém těstě
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí řízky v listovém těstě

autor: Jana Z
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí řízky v listovém těstě
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 6
      ks kuřecí maso řízek (malý)
    • 1
      balíček listové těsto
    • 250
      g sýr niva
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • grilovací koření
    • česnek
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak necháme odležet dva dny. Listové těsto rozdělíme na šest dílů a rozválíme tak, abychom mohli položit řízek. Bohatě posypeme nasekaným česnekem a na vše položíme plátek nivy. Uzavřeme, podobně jako malý štrůdlík nebo i jako psaníčko, ale tak, aby nic nevytékalo. Klademe na vymaštěný (jemně) plech a upečeme dozlatova.
2
Rodině dělám jako přílohu bramborovou kaši, mně stačí jen hodně zeleninového salátu. Jako obměnu můžeme použít třeba houbovou směs s vajíčky, naplnit játry apod. fantazii se meze nekladou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zujali | 9. 2. 2017 15:35

    Děkuji za dobrý nápad. Přidala jsem si do oblíbených a dávám 1.

  • zujali | 9. 2. 2017 15:34

    Děkuji za dobrý nápad. Přidala jsem si k oblíbeným a dávám "1". :-)

  • KaRa | 12. 12. 2013 07:34

    vynikající...

  • Eva P. | 26. 2. 2007 20:10

    Vyborné !!! Nemela jsem grilovaci koreni, dala jsem Podravku. Sklidila jsem uspech, pro moje malé deti byla trosku moc vyrazna chut syru, ale nevadi, brzy zopakuji pro nas dospelé :)

  • Pavla | 22. 1. 2007 12:20

    Výborné je použít i zbytek číny. Dělám si k tomu hromadu salátu a dresink ze zakysané smetany a česneku.

  • Zdeňka | 7. 12. 2006 13:30

    Jedli jsme na návštěvě,těsto bylo nad řízkem zmáčknuté do ranečku,nic nevyteklo a chutnalo výborně.

  • Jitka Bublová | 6. 12. 2006 10:57

    Podobný recept je zde pod názvem Kuřecí prsíčka Nenasyta. Tam se maso před vložením na těsto opeče (nesmí se položit na těsto horké) a použijí se žampiony a sýr. Vyzkouším i variantu s česnekem.

  • Jana Z | 28. 11. 2006 17:48

    Jsem ráda, že chutnalo,normálně máme radši drůbeží maso ale pokud dělám tyto řízky nakládám si vepřové, které kořením trochu víc a manželovi přidávám na plátek vepřového, plátek jater.

  • Pastis Petite | 28. 11. 2006 14:52

    Bylo to moc dobré, Jano. Dali jsme si k tomu merunňkový kompot a chlapi se olizovali. Dávám 1!

  • Silva Machová | 24. 11. 2006 12:18

    Také dělávám,je to chutné

  • Jana Z | 22. 11. 2006 12:21

    Marie, pokud použijete kuřecí maso a necháte asi hodinu odležet, dobře řízek zabalíte aby nic nevytékalo maso bude měkké.U vepřového masa je opravdu lepší nechat ty dva dny, jak je uvedeno v receptu. Peču na 200°C asi 45 minut ale to záleží na tom jakou máte troubu.

  • Marie | 22. 11. 2006 10:00

    ¨Dobrý den, mám dotaz : bude maso propečené ? Nebude napůl syrové ? Jaké s tím máte zkušenosti ?

  • Jana Z | 21. 11. 2006 11:02

    Ještě pro upřesnění dodám,že listové těsto by po vyválení nemělo být příliš silné ale samozřejmě ani tenké.Silné není moc dobré a z tenkého by zase mohla vytékat šťáva.

  • Šárka Tkáčová | 21. 11. 2006 10:43

    Víkend byl u nás ve Slezsku opravdu dušičkový,tak jsem si dělala zásobu listového těsta do mrazničky.Jak vidím tento recept,tak zmrzlé listové budu rychle vytahovat.

  • Pastis Petite | 21. 11. 2006 10:34

    Velice zajímavý způsob požití listového těsta. A ten česnek je také něco nového. Zkusím o víkendu. Děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Grilovací koření Kuřecí maso Listové těsto Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Výborný losos

Výborný losos

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

169
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
131
Tajemná brambora
Tajemná brambora
89
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou
Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou…
Kuřecí řízky se sýrem a medvědím česnekem
Kuřecí řízky se sýrem a medvědím…
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Kuřecí řízky zapečené v bylinkách
Kuřecí řízky zapečené v bylinkách
Kuřecí s hruškou
Kuřecí s hruškou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí řízky v listovém těstě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact