• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa v nivové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa v nivové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 48
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa v nivové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kuřecí maso prsa
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 300
      g sýr niva
    • 150
      g eidam sýr
    • podravka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou, přidáme rozetřený česnek a dusíme do měkka.
2
Do menšího hrnce vlijeme asi 1,5 dcl smetany, přivedeme k varu. Přisypeme na menší kousky rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme přidat nastrouhaný eidam. A naopak, pokud sa zdá hustá přidáme ještě smetanu. Podáváme s hranolky, opékanými bramborami, bramborami pečenými v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Nivové placičky

Nivové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lovinka212 | 24. 1. 2019 14:22

    Za mě vynikající akorát jsem vynechala podravku a česnek :) mohu doporučit

  • renča | 5. 3. 2015 10:19

    jednoduche a vynikajici :-*

  • tomanuel | 27. 9. 2014 11:15

    Parada konecne neco dobreho co zvladne kazda zena :-D

  • poklipo | 4. 8. 2012 11:08

    Eidam už nedávám, niva dochutí i zahutí omáčku výborně.

  • Markéta Matoušová | 12. 5. 2010 15:58

    Skvělé. Chutnalo nám to

  • Tereza M. | 21. 11. 2006 16:48

    Tohle je osvědčená klasika, když máte na vaření jen pár minutek a obrovský hlad, protože je to hodně syté. K omáčce vařím těstoviny, ty jsou nejmíň pracný:o)

  • Anonym | 7. 9. 2006 10:06

    tento recept dělám u nás doma již pěkně dlouho a všichni se vždy oblizují

  • Tomáš Gába | 18. 8. 2006 10:49

    No tak se na ně dnes chystám u uvidíme.Doufám že to bude chutnat .

  • honza a radka chrudim | 5. 3. 2006 10:45

    dobrý recept.tak jsme zvedavi jak nám bude chutnat.

  • Martina S. | 24. 1. 2006 15:52

    Velice mi chutnalo. Jako přílohu jsem udělala jen vařené brambory, ale i tak jsem si pochutnala. Škoda jen, že to nechutnalo ostatním v rodině, ale oni Nivu nemají vůbec rádi. Takže radím, komu Niva nechutná, tak v tomto receptu si ji určitě nezamiluje.

  • Jiří Mlčoch | 18. 1. 2006 13:21

    dneska jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo moc dobré :)Nivy jsme dali jen polovinu, protože jsme byli na to jen my dva, ale i tak nám moc chutnalo :) Dávam za 1 :D

  • Jirka | 18. 1. 2006 11:11

    Vypadá to skvěle.Zítr se o to pokusím a napíšu.Jirka

  • Hela a Honzík | 7. 1. 2006 22:08

    Vynikajicí...dnes jsme to s přítelem uvařili jako první oběd pro rodiče a můžeme jen doporučit. S trochou vlastní kulinářské fantazie (petrželka a koření) jsme dosáhli vážně pochoutky. Vřele doporučujemeP.S.:abyste si ideálně vychutnali, domluvte si předem, že nádobí bude mýt strávníci a ne kuchaři :-))

  • DIANA | 25. 12. 2005 16:13

    Omáčka jen ze smetany a nivy je "chudá" - vynikající je k těmto dvěma ingrediencím přidat trošku másla, granulovanou jíšku, jakékoli oblíbené koření, trošku nasekané petrželky a ještě špetku cukru a pár kapek citronu - nemá chybu.

  • J. D. | 17. 12. 2005 14:15

    Zdravím, je to moc dobrý rychlý a jednoduchý recept :-D Místo Nivy jsem použila Mozzarellu - takže je vhodný i pro kojící matky :-D))) Díky za tip.

  • Věra | 16. 12. 2005 11:13

    Já to dělám už poměrně dlouho a chutná to i mým mlsným vnukům. Jako přílohu volím těstoviny a je to vynikající.

  • Anonym | 14. 12. 2005 10:06

    Není zbytečné to maso dusit? Stačí, když se opeče a je to...

  • Tereza | 7. 12. 2005 12:32

    Já jsem do toho přidala ještě trošku podušených hub a malinko mouky na zahuštění a bylo to vynikající. Musela jsem dělat 2 várky, ta první byla hned pryč. mňam mňam

  • Monika Vontorkova | 28. 11. 2005 12:29

    moc dobré,jsem si pochutnali.mnamka...

  • dita | 22. 11. 2005 16:34

    Bylo to vynikajici, dekuji za recept!

  • Jana | 20. 11. 2005 13:45

    výnikající díky

  • Mirek | 17. 11. 2005 16:51

    Zkusil jsem překvapit přátelé a skutečně-jednoduché a chutné. Doporučuji všem.

  • Markéta | 15. 11. 2005 13:05

    Tak o tomto jídle prohlašuje můj muž, že je nejlepší, jaké kdy jedl. Opravdu nám to moc chutná, jen je možná zbytečné dávat strouhaný sýr, smetánka se může trochu připéci. Bohatě postačí Niva. Jako přílohu máme nejraději americké brambory nebo krokety. Je to mňamka a když se zapije vínkem, tak neznáme nic lepšího:-)

  • Irma Hlávková | 13. 11. 2005 22:54

    Udělala jsem to v sobotu na oběd...super...jednoduché...rychlé...vynikající...1*

  • jitka cermakova | 12. 11. 2005 19:02

    velmi vynikající..chutnéé..prostě mňamka..díky za ten recept..rozšířil má nej jídla..

  • jifi | 11. 11. 2005 14:32

    dělám to i se šunkou a je to výborné na penne těstoviny

  • andrea | 10. 11. 2005 03:52

    Vynikajici a jednoduche jidlo, doporucuji vsem, kteri si potrebuji udobrit partnera.

  • Jan Šmíd | 2. 11. 2005 15:45

    Já osobně toto dělám tak, že normálně osmahnu okořeněné kuřecí plátky v né moc velkém množství oleje. Poté vyjmu plátky a do té samé pánve naleju smetanu a ohřeju. Poté nasypu nivu a nechám rozpustit. Nakonec nastrouhám trochu muškátového oříšku. Každopádně je to vážně luxusní a jednoduchý recept.

  • jip | 30. 10. 2005 16:06

    jdu do toho kdyz to kazdy tak chvalite.

  • nniillyy | 8. 9. 2005 20:00

    zajímaví recept ale stejne furt nevim co uvařit v sobotu.....

  • Alice | 31. 7. 2005 10:40

    A nemohl by jsi Petre ten recept tedy doplnit?!;-) Dík!

  • Hanka | 30. 7. 2005 13:40

    Měli jsme to k obědu.Nic lepšího jsem opravdu nejedla...!Nemá to chybu!Mockrát Děkuji

  • Eva | 24. 7. 2005 22:55

    Dnes jsem delala k obedu,bylo to super.

  • Petr Chip K. | 22. 7. 2005 17:34

    Kdo mi tento recept ukradl a ještě bez poloviny přísad - ať mu odejdou chuťové buňky !!!!

  • Rote | 8. 7. 2005 13:20

    koncert........a to pivo k tomu:-))

  • Tomin | 3. 7. 2005 23:46

    Pritelkyne mi to udelala s bazalkou. A ted? Jim rybicky v oleji ;-)

  • Eva | 16. 6. 2005 21:38

    Je to dobré.ale příliš hutné.Vynechala bych podravku i česnek a podle nás by té nivy mohlo být méně.Ale jinak vcelku chutné.

  • Martina P | 1. 6. 2005 10:48

    Díky za zajímavý recept. Bylo to perfektní. Moc nám to chutnalo.

  • Martina | 26. 5. 2005 08:45

    Přiznám se, že na mě až dost pikantní, ale doma nevšední úspěch u mužské části osazenstva. Díky

  • Vlasta Vencová | 21. 5. 2005 20:58

    Zajímavé a dobré

  • Lubor | 10. 4. 2005 19:58

    Špica

  • Matysek 82 | 8. 4. 2005 08:35

    Já dělám podobný recept,ale všechno na jedné pánvičce,cibulka,maso na kostičky,pak žampiony,zalít smetanou a přisypat nastrouhanou nivu.Důležité je čína koření,které koupíte v obchodě.Je to tak akorát pikantní,néé moc pálivé,ale chutné:-)

  • lena FIZIK | 7. 4. 2005 22:34

    velice nam tento pokrm chutnal,mohu doporucit vsem,jsem ve vareni zacatecnik a proto jsem velice ocenila jednoduchost a rychlost pripravy

  • Vratislav Spilka | 4. 4. 2005 17:52

    Tento pokrm mám moc rád , ale pokud mohu doporučit okořeňte maso také tymiánem a nešiďte se nějakým olejem , ale osmahněte maso na másle , sýrovou omáčku připravte v omastku co zbyde po dodělání masa

  • Jiřina Elicerová | 3. 4. 2005 09:41

    Dělala jsem to včera,jenom jsem to maso naložila den předem dod oleje a koření s česnekem.Bylo to výborný.Moc to všem chutnalo.Díky za nápad aradu.

  • Nada | 31. 3. 2005 10:43

    docela dobre

  • Hanka | 29. 3. 2005 12:27

    Dělám bez smetany a česneku, aby to bylo lépe stravitelné a můžu potvrdit výborné.

  • monika | 11. 3. 2005 11:40

    Něco podobného dělám už dlouho, akorát do omáčky přidávám provensálské bylinky a maso nakonec dám dodělat do omáčky. Občas udělám závitky které plním šunkou nebo poličanem a nivou vše podávám s brambory nebo rýží. Všem to moc chuná.

  • Jana z VM | 7. 3. 2005 09:28

    Udělala jsem omáčku podle paní Míly, byla moc dobrá, přidala jsem kysanou smetanu a trochu mléka, žampiony - hlavně to chutnalo v rodině chlapům, protože je to takové hodně pikantní.Ale moc dobré! A maso jsem si připravila předem, nemusí se ani dávat olej, nebylo vůbec suché. dobré i bez omáčky (česnekem jsem nepatrně potřela taky předem).

  • Monika | 26. 2. 2005 20:52

    Je to fakt moc dobrý. Doporučuju okořenit maso steakovým kořením.

  • Míla Kořínková | 7. 2. 2005 17:31

    Já tuto omáčku dělám trochu jinak : na rozškvařenou kvalitní slaninu naliji smetanu, pak nastrouhám nivu, rozvařím dohladka, přidám česnek, ev. i žampiony, jindy zase sekané ořechy, jestliže ji použiji na těstoviny, tak je také dobrá posekaná bazalka, vyzkoušejte.

  • marcela dvořáková | 6. 2. 2005 12:44

    Byla to opravadu mňamka. Moc jsme si pochutnali, doporučuji vyzkoušet všem.

  • Kuchařka on-line | 5. 2. 2005 12:47

    Vynikající.

  • Petra | 2. 2. 2005 11:54

    Je to velice výborné. S přítelem jsme si velmi pochutnaly. Nivová omáčka mi zbyla, tak jsem jí večer ještě smíchala s uvařenými těstovinami, takže jsem měla z jednoho jídla oběd i večeři. Velice mně tento recept nadchl. Petra

  • M B | 31. 1. 2005 15:36

    Do bešamelu nasypu cokoli a jím s čímkoliv, velice originální ochutnejte

  • Radka | 26. 1. 2005 13:46

    Nivovou omáčku dělám ze zakysané smetany. Nastrouhám Nivu a s trouchou vody ji dám do kastrůlku rozpustit, pak trochu opepřím a přidám zakysanou smetanu. Za stálého míchání nechám prohřát a je to hotové.

  • as | 26. 1. 2005 07:48

    Něco podobného jsem vykouzlila k nedělnímu obědu, ale bez česneku.Opepřené řízky jsem naložila den předem do oleje, aby nebyly tak suché. A do omáčky jsem přidala sušenou pažitku. Pěkně to vypadalo a bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Kuřecí maso Olej Pepř mletý Podravka Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Švestková povidla
Švestková povidla
23
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
21
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
19
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Kuřecí prsa se žampiony II.
Kuřecí prsa se žampiony II.
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou
Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou…
Kuřecí prsa v slanině
Kuřecí prsa v slanině
Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Kuřecí prsa Zina Jupitera
Kuřecí prsa Zina Jupitera
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa v nivové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact