• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem

autor: abetu
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce pažitka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • majoránka
    • bazalka
    • 600
      g brambory
    • 300
      g dýně
    • 4
      ks kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

1
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vyšší velký plech vyložíme pečícím papírem. Jogurt ochutíme solí a promícháme s nasekanými čerstvými bylinkami, odložíme do chladu. Olivový olej promícháme s větší špetkou majoránky a bazalky.
2
2. Brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme je na pět minut předvařit. Dýni oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
3
3. Omytá, osušená a jemně rozklepaná kuřecí prsa osolíme, potřeme částí oleje s bylinkami a odložíme.
4
4. Předvařené brambory překrájíme a s kousky dýně vsypeme na plech. Potřeme zbylým olejem s bylinkami, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 až 30 minut.
5
5. Na grilovací pánvi opečeme kuřecí prsa po obou stranách. Podáváme s opečenými bramborami a dýní s ochuceným jogurtem.
6
TIP: Stejným způsobem můžete připravit i plátky krůtího masa nebo ryby.
7
Zdroj: http://ona.idnes.cz/podzimni-krabickova-dieta-096-/recepty.aspx?c=A121003_155902_recepty_job
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Ryby
Maso Pokrmy Z brambor Drůbeží Rybí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Dýně Kuřecí prsa Majoránka Olej Olivový olej Pažitka Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Jablková roláda

Jablková roláda

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa pod peřinkou
Kuřecí prsa pod peřinkou
Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou
Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou
Kuřecí prsa s cuketou
Kuřecí prsa s cuketou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact