• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení rýže konjaková Perfect Rice Natural
    • 2
      ks kuřecí prsa na kostky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks citron
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      hrst bazalka
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. Nejdříve si omyjte a osušte kuřecí maso a nakrájejte ho na větší kostky. Do zapékací misky dejte maso, olivový olej a přidejte šťávu ze 2 citrónů. Vymačkané části citrónů rozkrojte na čtvrtky a přidejte k masu. Přidejte sůl a čerstvě namletý pepř a vše důkladně promíchejte, aby maso bylo řádně obalené. Dejte do horké trouby péct asi na 30 minut.
2
Zkontrolujte částečně upečené maso, mělo by být již propečené, opatrně přidejte sklenku bílého vína a čerstvou bazalku a promíchejte. Přikryjte alobalem a ještě asi 15 - 20 minut dopečte.
3
Mezitím si propláchněte konjakovou rýži v horké a poté studené vodě, důkladně okapejte. Pokud chcete podávat rýži jako přílohu, ohřejte ji v mikrovlnné troubě asi na 2 minuty. Servírujte s horkou rýží zalitou omáčkou a masem.
4
Pokud chcete ještě rýži více nasáknout citrónově bazalkovou omáčkou, vyndejte maso z trouby, odstraňte alobal, vyndejte lístky bazalky, které již ovoněly omáčku a přidejte rýži a zamíchejte. Nechte jen na pár minut zapéct a prohřát.
5
Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Citron Kuřecí prsa Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorové maso

Mramorové maso

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

183
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
83
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
33
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
27
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
22
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Hasselback
Kuřecí prsa Hasselback
Kuřecí prsa na citronu
Kuřecí prsa na citronu
Kuřecí prsa na česneku
Kuřecí prsa na česneku
Kuřecí prsa na kari (minutka)
Kuřecí prsa na kari (minutka)
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se smetanou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact