• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kuřecí trupy
    • 800
      g kuřecí játra
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 2
      lžíce olej
    • koření vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • nať (kousek) z libečku a petrželky

Postup přípravy receptu

1
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé nudličky a cibuli nakrájíme na kostičky na rozpáleném oleji orestujeme a zalijeme přecezeným vývarem z masa.
2
Z masa vyndáme nepotřebné kosti apod. a vrátíme do polévky. Můžeme přidat polévkové nudle, které zvlášt povaříme a propláchneme studenou vodou. Dochutíme kořením a petrželovou natí.
3
Do polévky ještě přidávám místo jater játrové knedlíčky (játra umixuji nebo umelu, smíchám s 1 vajíčkem, 2 stroužky utřeného česneku, osolím, opepřím a zahustím strouhankou a jemně krájenou petrželovou natí. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a povaříme v polévce asi 5-8 minut dle velikosti) Polévka je do 3/4 hodiny hotová a maso je krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová | 28. 6. 2008 13:42

    Oldřich, ospravedlňujem sa, zmenila som mail, myslela som, že aj v receptoch, ale asi som zabudla. Skúsim pridať do receptov. Pekný deň.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:18

    Paní Zoro, maily se mi vrací jako nedoručitelné. Dejte, prosím, recept do nových rec., třeba příjde vhod i jiným. Děkuji O.G.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:23

    Prosím pridať písmeno l do mena Oldřich, ospravedlňujem sa za chybu. Ďakujem.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:21

    Odřich, vždy som milovala kuracie srdiečka, syn a muž ich majú tiež radi, ak máte záujem o recept, ozvite sa, pošlem Vám na mail. Pekný deň.

  • Veronika Lindner | 19. 6. 2008 11:02

    Pani Jano,kdyz jsem cetla vas komentar,vzpomnela jsem si na moji babicku,take delavala domaci nudle.Ja polivky primo miluju,musim ji mit kazdy den.Tahle kureci polivka je opravdu mnamka,za 1.

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 20:54

    Kuřecí vývar dělám taky v tlakáči,ale stačí bohatě 10-12 minut.Samozřejmě,lepší je bez tlakáče,ale když spěcháte,je to výborný pomocník.Kdysi na Slovensku jsme polévku vařili na kamnech v obrovském hrnci a obsahoval ze 2 kuřata,nějakého holuba a ještě kousek hovězího.Bublalo to pomalinku na kraji sporáku a to byl vývar!!! Do toho domácí nudle z domácích vajíček,tak už jen vzpomínám na tuto polévku od mé tchýně.

  • Ladislav Dorazin | 18. 6. 2008 20:44

    Pane Oldřichu,já dělám guláš ze srdíček,nebo žaludků(ne ale dohromady) v podstatě stejně,jako hovězí guláš.U žaludků si raději pomáhám tlakovým hrncem,zhruba asi 25-30 minut a je opravdu jedlý.Srdíčka jsem několikrát použil na rizoto s rajčaty a paprikou,posypal sýrem,vyzkoušejte.

  • Oldřich Gargulák | 18. 6. 2008 19:53

    Nemáte, prosim, někdo typ na zpracování kuřecích srdíček a žaludků v kuchyni? Chci vyzkoušet guláš(inspirován komentáři), snad to bude jedlé.

  • Dashenka O. | 25. 10. 2007 16:47

    Vyborny recept!! delam to uplne stejne..ale pro uplnou informaci jsem jeste ockem nahledla na recepty cz..a byla sem mile prekvapena..tento recept je dokonala klasika..papinak nemam..:-)

  • Alena | 12. 10. 2007 12:32

    Souhlasím, že polévka je chutnější a vydatnější vařená pomalu v klasickém hrnci než v papiňáku. Sice vaření trvá o něco déle, ale nedá se to srovnat.To je má zkušenost.

  • Anonym | 3. 4. 2007 18:32

    1

  • Marcela Šepsová | 19. 3. 2006 08:22

    Souhlasím s chemikem, papiňak vynechat. Jinak je polévka dobrá a výživná.

  • Chemik | 21. 10. 2005 08:41

    Dobrá a klasická.Doporučuji vynechat papiňák-kazí chuť, lepší je polévky vařit pomalu a mírně

  • JIndřiška | 16. 5. 2005 10:34

    Ale Maida má pravdu-název je zavádějící.Jinak je polévka klasika-nic extra,ale dobrá.Já ji mám pod názvem Polévka pro duši.

  • Ifuška | 16. 5. 2005 09:45

    Souhlasím s Janou, číhají všude!Když Maido tak spěcháš, kup si číňanskou pytlíkovou-směs emulgátorů, přifarbeno,aromatizováno.

  • Jana z VM | 16. 5. 2005 09:07

    To snad není vůbec možné!! Tady taky totálně ten chytrák blbnul.!! Derou se mi pod prsty taková slova, která se nedají zveřejnit, ale silně si je přeříkávám! Opravdu nejde tyto "chytráky" zastavit, aby tyto stránky nekazili ?? Možná by bylo nejlepší zrušit hodnocení.

  • Maida | 14. 5. 2005 21:42

    dobrá je, ale moc rychlá tedy ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Koření Kuřecí játra Kuřecí trupy Mrkev Nať Olej Pepř mletý Petržel Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Africké kari

Africké kari

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

51
Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
45
Řecké koláčky
Řecké koláčky
44
Čínské žampiony
Čínské žampiony
40
Těstoviny s mákem (Klasika)
Těstoviny s mákem …
38
Těstoviny s lososem na citronu
Těstoviny s lososem na…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact