• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kuřecí trupy
    • 800
      g kuřecí játra
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 2
      lžíce olej
    • koření vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • nať (kousek) z libečku a petrželky

Postup přípravy receptu

1
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé nudličky a cibuli nakrájíme na kostičky na rozpáleném oleji orestujeme a zalijeme přecezeným vývarem z masa.
2
Z masa vyndáme nepotřebné kosti apod. a vrátíme do polévky. Můžeme přidat polévkové nudle, které zvlášt povaříme a propláchneme studenou vodou. Dochutíme kořením a petrželovou natí.
3
Do polévky ještě přidávám místo jater játrové knedlíčky (játra umixuji nebo umelu, smíchám s 1 vajíčkem, 2 stroužky utřeného česneku, osolím, opepřím a zahustím strouhankou a jemně krájenou petrželovou natí. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a povaříme v polévce asi 5-8 minut dle velikosti) Polévka je do 3/4 hodiny hotová a maso je krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová | 28. 6. 2008 13:42

    Oldřich, ospravedlňujem sa, zmenila som mail, myslela som, že aj v receptoch, ale asi som zabudla. Skúsim pridať do receptov. Pekný deň.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:18

    Paní Zoro, maily se mi vrací jako nedoručitelné. Dejte, prosím, recept do nových rec., třeba příjde vhod i jiným. Děkuji O.G.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:23

    Prosím pridať písmeno l do mena Oldřich, ospravedlňujem sa za chybu. Ďakujem.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:21

    Odřich, vždy som milovala kuracie srdiečka, syn a muž ich majú tiež radi, ak máte záujem o recept, ozvite sa, pošlem Vám na mail. Pekný deň.

  • Veronika Lindner | 19. 6. 2008 11:02

    Pani Jano,kdyz jsem cetla vas komentar,vzpomnela jsem si na moji babicku,take delavala domaci nudle.Ja polivky primo miluju,musim ji mit kazdy den.Tahle kureci polivka je opravdu mnamka,za 1.

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 20:54

    Kuřecí vývar dělám taky v tlakáči,ale stačí bohatě 10-12 minut.Samozřejmě,lepší je bez tlakáče,ale když spěcháte,je to výborný pomocník.Kdysi na Slovensku jsme polévku vařili na kamnech v obrovském hrnci a obsahoval ze 2 kuřata,nějakého holuba a ještě kousek hovězího.Bublalo to pomalinku na kraji sporáku a to byl vývar!!! Do toho domácí nudle z domácích vajíček,tak už jen vzpomínám na tuto polévku od mé tchýně.

  • Ladislav Dorazin | 18. 6. 2008 20:44

    Pane Oldřichu,já dělám guláš ze srdíček,nebo žaludků(ne ale dohromady) v podstatě stejně,jako hovězí guláš.U žaludků si raději pomáhám tlakovým hrncem,zhruba asi 25-30 minut a je opravdu jedlý.Srdíčka jsem několikrát použil na rizoto s rajčaty a paprikou,posypal sýrem,vyzkoušejte.

  • Oldřich Gargulák | 18. 6. 2008 19:53

    Nemáte, prosim, někdo typ na zpracování kuřecích srdíček a žaludků v kuchyni? Chci vyzkoušet guláš(inspirován komentáři), snad to bude jedlé.

  • Dashenka O. | 25. 10. 2007 16:47

    Vyborny recept!! delam to uplne stejne..ale pro uplnou informaci jsem jeste ockem nahledla na recepty cz..a byla sem mile prekvapena..tento recept je dokonala klasika..papinak nemam..:-)

  • Alena | 12. 10. 2007 12:32

    Souhlasím, že polévka je chutnější a vydatnější vařená pomalu v klasickém hrnci než v papiňáku. Sice vaření trvá o něco déle, ale nedá se to srovnat.To je má zkušenost.

  • Anonym | 3. 4. 2007 18:32

    1

  • Marcela Šepsová | 19. 3. 2006 08:22

    Souhlasím s chemikem, papiňak vynechat. Jinak je polévka dobrá a výživná.

  • Chemik | 21. 10. 2005 08:41

    Dobrá a klasická.Doporučuji vynechat papiňák-kazí chuť, lepší je polévky vařit pomalu a mírně

  • JIndřiška | 16. 5. 2005 10:34

    Ale Maida má pravdu-název je zavádějící.Jinak je polévka klasika-nic extra,ale dobrá.Já ji mám pod názvem Polévka pro duši.

  • Ifuška | 16. 5. 2005 09:45

    Souhlasím s Janou, číhají všude!Když Maido tak spěcháš, kup si číňanskou pytlíkovou-směs emulgátorů, přifarbeno,aromatizováno.

  • Jana z VM | 16. 5. 2005 09:07

    To snad není vůbec možné!! Tady taky totálně ten chytrák blbnul.!! Derou se mi pod prsty taková slova, která se nedají zveřejnit, ale silně si je přeříkávám! Opravdu nejde tyto "chytráky" zastavit, aby tyto stránky nekazili ?? Možná by bylo nejlepší zrušit hodnocení.

  • Maida | 14. 5. 2005 21:42

    dobrá je, ale moc rychlá tedy ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Koření Kuřecí játra Kuřecí trupy Mrkev Nať Olej Pepř mletý Petržel Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact