• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kuřecí trupy
    • 800
      g kuřecí játra
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 2
      lžíce olej
    • koření vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • nať (kousek) z libečku a petrželky

Postup přípravy receptu

1
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé nudličky a cibuli nakrájíme na kostičky na rozpáleném oleji orestujeme a zalijeme přecezeným vývarem z masa.
2
Z masa vyndáme nepotřebné kosti apod. a vrátíme do polévky. Můžeme přidat polévkové nudle, které zvlášt povaříme a propláchneme studenou vodou. Dochutíme kořením a petrželovou natí.
3
Do polévky ještě přidávám místo jater játrové knedlíčky (játra umixuji nebo umelu, smíchám s 1 vajíčkem, 2 stroužky utřeného česneku, osolím, opepřím a zahustím strouhankou a jemně krájenou petrželovou natí. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a povaříme v polévce asi 5-8 minut dle velikosti) Polévka je do 3/4 hodiny hotová a maso je krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová | 28. 6. 2008 13:42

    Oldřich, ospravedlňujem sa, zmenila som mail, myslela som, že aj v receptoch, ale asi som zabudla. Skúsim pridať do receptov. Pekný deň.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:18

    Paní Zoro, maily se mi vrací jako nedoručitelné. Dejte, prosím, recept do nových rec., třeba příjde vhod i jiným. Děkuji O.G.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:23

    Prosím pridať písmeno l do mena Oldřich, ospravedlňujem sa za chybu. Ďakujem.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:21

    Odřich, vždy som milovala kuracie srdiečka, syn a muž ich majú tiež radi, ak máte záujem o recept, ozvite sa, pošlem Vám na mail. Pekný deň.

  • Veronika Lindner | 19. 6. 2008 11:02

    Pani Jano,kdyz jsem cetla vas komentar,vzpomnela jsem si na moji babicku,take delavala domaci nudle.Ja polivky primo miluju,musim ji mit kazdy den.Tahle kureci polivka je opravdu mnamka,za 1.

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 20:54

    Kuřecí vývar dělám taky v tlakáči,ale stačí bohatě 10-12 minut.Samozřejmě,lepší je bez tlakáče,ale když spěcháte,je to výborný pomocník.Kdysi na Slovensku jsme polévku vařili na kamnech v obrovském hrnci a obsahoval ze 2 kuřata,nějakého holuba a ještě kousek hovězího.Bublalo to pomalinku na kraji sporáku a to byl vývar!!! Do toho domácí nudle z domácích vajíček,tak už jen vzpomínám na tuto polévku od mé tchýně.

  • Ladislav Dorazin | 18. 6. 2008 20:44

    Pane Oldřichu,já dělám guláš ze srdíček,nebo žaludků(ne ale dohromady) v podstatě stejně,jako hovězí guláš.U žaludků si raději pomáhám tlakovým hrncem,zhruba asi 25-30 minut a je opravdu jedlý.Srdíčka jsem několikrát použil na rizoto s rajčaty a paprikou,posypal sýrem,vyzkoušejte.

  • Oldřich Gargulák | 18. 6. 2008 19:53

    Nemáte, prosim, někdo typ na zpracování kuřecích srdíček a žaludků v kuchyni? Chci vyzkoušet guláš(inspirován komentáři), snad to bude jedlé.

  • Dashenka O. | 25. 10. 2007 16:47

    Vyborny recept!! delam to uplne stejne..ale pro uplnou informaci jsem jeste ockem nahledla na recepty cz..a byla sem mile prekvapena..tento recept je dokonala klasika..papinak nemam..:-)

  • Alena | 12. 10. 2007 12:32

    Souhlasím, že polévka je chutnější a vydatnější vařená pomalu v klasickém hrnci než v papiňáku. Sice vaření trvá o něco déle, ale nedá se to srovnat.To je má zkušenost.

  • Anonym | 3. 4. 2007 18:32

    1

  • Marcela Šepsová | 19. 3. 2006 08:22

    Souhlasím s chemikem, papiňak vynechat. Jinak je polévka dobrá a výživná.

  • Chemik | 21. 10. 2005 08:41

    Dobrá a klasická.Doporučuji vynechat papiňák-kazí chuť, lepší je polévky vařit pomalu a mírně

  • JIndřiška | 16. 5. 2005 10:34

    Ale Maida má pravdu-název je zavádějící.Jinak je polévka klasika-nic extra,ale dobrá.Já ji mám pod názvem Polévka pro duši.

  • Ifuška | 16. 5. 2005 09:45

    Souhlasím s Janou, číhají všude!Když Maido tak spěcháš, kup si číňanskou pytlíkovou-směs emulgátorů, přifarbeno,aromatizováno.

  • Jana z VM | 16. 5. 2005 09:07

    To snad není vůbec možné!! Tady taky totálně ten chytrák blbnul.!! Derou se mi pod prsty taková slova, která se nedají zveřejnit, ale silně si je přeříkávám! Opravdu nejde tyto "chytráky" zastavit, aby tyto stránky nekazili ?? Možná by bylo nejlepší zrušit hodnocení.

  • Maida | 14. 5. 2005 21:42

    dobrá je, ale moc rychlá tedy ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Koření Kuřecí játra Kuřecí trupy Mrkev Nať Olej Pepř mletý Petržel Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

86
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Náplně do buchet
Náplně do buchet
46
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
32
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact