• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí polévka dobrá a rychlá

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí polévka dobrá a rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kuřecí trupy
    • 800
      g kuřecí játra
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 2
      lžíce olej
    • koření vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • nať (kousek) z libečku a petrželky

Postup přípravy receptu

1
Omyté maso dáme do studené osolené vody s jednou cibulí a natí z libečku vařit do papiňáku asi na 25 minut. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubé nudličky a cibuli nakrájíme na kostičky na rozpáleném oleji orestujeme a zalijeme přecezeným vývarem z masa.
2
Z masa vyndáme nepotřebné kosti apod. a vrátíme do polévky. Můžeme přidat polévkové nudle, které zvlášt povaříme a propláchneme studenou vodou. Dochutíme kořením a petrželovou natí.
3
Do polévky ještě přidávám místo jater játrové knedlíčky (játra umixuji nebo umelu, smíchám s 1 vajíčkem, 2 stroužky utřeného česneku, osolím, opepřím a zahustím strouhankou a jemně krájenou petrželovou natí. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a povaříme v polévce asi 5-8 minut dle velikosti) Polévka je do 3/4 hodiny hotová a maso je krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová | 28. 6. 2008 13:42

    Oldřich, ospravedlňujem sa, zmenila som mail, myslela som, že aj v receptoch, ale asi som zabudla. Skúsim pridať do receptov. Pekný deň.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:18

    Paní Zoro, maily se mi vrací jako nedoručitelné. Dejte, prosím, recept do nových rec., třeba příjde vhod i jiným. Děkuji O.G.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:23

    Prosím pridať písmeno l do mena Oldřich, ospravedlňujem sa za chybu. Ďakujem.

  • Zora Manasová | 21. 6. 2008 13:21

    Odřich, vždy som milovala kuracie srdiečka, syn a muž ich majú tiež radi, ak máte záujem o recept, ozvite sa, pošlem Vám na mail. Pekný deň.

  • Veronika Lindner | 19. 6. 2008 11:02

    Pani Jano,kdyz jsem cetla vas komentar,vzpomnela jsem si na moji babicku,take delavala domaci nudle.Ja polivky primo miluju,musim ji mit kazdy den.Tahle kureci polivka je opravdu mnamka,za 1.

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 20:54

    Kuřecí vývar dělám taky v tlakáči,ale stačí bohatě 10-12 minut.Samozřejmě,lepší je bez tlakáče,ale když spěcháte,je to výborný pomocník.Kdysi na Slovensku jsme polévku vařili na kamnech v obrovském hrnci a obsahoval ze 2 kuřata,nějakého holuba a ještě kousek hovězího.Bublalo to pomalinku na kraji sporáku a to byl vývar!!! Do toho domácí nudle z domácích vajíček,tak už jen vzpomínám na tuto polévku od mé tchýně.

  • Ladislav Dorazin | 18. 6. 2008 20:44

    Pane Oldřichu,já dělám guláš ze srdíček,nebo žaludků(ne ale dohromady) v podstatě stejně,jako hovězí guláš.U žaludků si raději pomáhám tlakovým hrncem,zhruba asi 25-30 minut a je opravdu jedlý.Srdíčka jsem několikrát použil na rizoto s rajčaty a paprikou,posypal sýrem,vyzkoušejte.

  • Oldřich Gargulák | 18. 6. 2008 19:53

    Nemáte, prosim, někdo typ na zpracování kuřecích srdíček a žaludků v kuchyni? Chci vyzkoušet guláš(inspirován komentáři), snad to bude jedlé.

  • Dashenka O. | 25. 10. 2007 16:47

    Vyborny recept!! delam to uplne stejne..ale pro uplnou informaci jsem jeste ockem nahledla na recepty cz..a byla sem mile prekvapena..tento recept je dokonala klasika..papinak nemam..:-)

  • Alena | 12. 10. 2007 12:32

    Souhlasím, že polévka je chutnější a vydatnější vařená pomalu v klasickém hrnci než v papiňáku. Sice vaření trvá o něco déle, ale nedá se to srovnat.To je má zkušenost.

  • Anonym | 3. 4. 2007 18:32

    1

  • Marcela Šepsová | 19. 3. 2006 08:22

    Souhlasím s chemikem, papiňak vynechat. Jinak je polévka dobrá a výživná.

  • Chemik | 21. 10. 2005 08:41

    Dobrá a klasická.Doporučuji vynechat papiňák-kazí chuť, lepší je polévky vařit pomalu a mírně

  • JIndřiška | 16. 5. 2005 10:34

    Ale Maida má pravdu-název je zavádějící.Jinak je polévka klasika-nic extra,ale dobrá.Já ji mám pod názvem Polévka pro duši.

  • Ifuška | 16. 5. 2005 09:45

    Souhlasím s Janou, číhají všude!Když Maido tak spěcháš, kup si číňanskou pytlíkovou-směs emulgátorů, přifarbeno,aromatizováno.

  • Jana z VM | 16. 5. 2005 09:07

    To snad není vůbec možné!! Tady taky totálně ten chytrák blbnul.!! Derou se mi pod prsty taková slova, která se nedají zveřejnit, ale silně si je přeříkávám! Opravdu nejde tyto "chytráky" zastavit, aby tyto stránky nekazili ?? Možná by bylo nejlepší zrušit hodnocení.

  • Maida | 14. 5. 2005 21:42

    dobrá je, ale moc rychlá tedy ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Koření Kuřecí játra Kuřecí trupy Mrkev Nať Olej Pepř mletý Petržel Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Hamburgery original

Hamburgery original

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

83
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…
68
Losos s koprovým přelivem
Losos s koprovým přelivem
50
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
31
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
29
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí polévka dobrá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact