• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Kung-Pao za 5 minut

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 193
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      sklenice nakládané kapie
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      hrst arašídy
    • sůl
    • pepř mletý
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a necháme uležet.
2
Mezitím pórek nakrájíme na tenká kolečka a na olivovém oleji osmahneme do sklovita. Poté přidáme maso obalené v solamylu. Restujeme, dokud maso nezíská zlatavou kůrku. Poté přidáme kapii, arašídy a podlijeme takovým množstvím vody, abychom získali lehký sos.
3
Krátce povaříme a podáváme.
4
Příloha: kari rýže
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuris | 20. 2. 2011 11:58

    Rozhodně měly, no já to dělám tak, že nejdřív osmahnu arašídy, vyhrábnu je opatrně z pánve na talířek, pak osmahnu maso, přidám zeleninu a na závěr, když už je to skoro hotové, přidám zase zpět osmahnuté arašídy. A je to delikatesa i s loupanými mandlemi osmahnutými dohněda. Je to fakt znát, že tam ty arašídy nebo mandle patří. Moje zkušenost z posledního vaření je ta, že jich může být i víc. :-P

  • Olga . | 10. 11. 2008 23:25

    Zde je jasně a stručně jak se připravuje Kung Pao:http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/kung-pao

  • Anonym | 19. 12. 2006 22:39

    Nechci se vnucovat, ale myslím, že nejdříve by se mělo osmahnout maso, a teprve potom přidávat zelenina, a pokud je zelininy více druhů, pak zásadně v pořadí závislém na tom, jak dlouho je třeba příslušnou zeleninu tepelně opracovávat. Kouzlo zeleniny v jídlech na čínský způsob tkví v tom, že by měla být udělaná malinko míň než do měkka.

  • Beata Klačanská | 13. 12. 2006 14:20

    ide o čínu uvarenú "naopak", pretože Číňan zásadne najprv spracuje mäso - čo najrýchlejšie, a potom pridáva zeleninu a pod., súhlasím s názorom Kamila a Jany ohľadne ďalších ingrediencií, orechy stačí pridať ku koncu - pekne zmäknú, pokiaľ možno používať zeleninu čerstvú, musí byť po dohotovení jedla chrmkavá, viem o čom "hovorím, žila som v Číne pár rokov, Beata

  • Kamil Krybus | 13. 12. 2006 13:18

    Ano, trochu osmahnout i nahrubo nasekané arašídy, zalít horkým kuřecím vývarem a ne vodou, dochutit Wej-su a je to čína jak vyšitá. Super!

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 09:33

    Neměly by se ty arašídy lehce osmahnout?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Rychlovka Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Kuřecí maso Nakládané kapie Pepř mletý Pórek Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Kokosová očka

Kokosová očka

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Zeleninové kari

Zeleninové kari

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
39
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact