• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Kung-Pao za 5 minut

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 124
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      sklenice nakládané kapie
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      hrst arašídy
    • sůl
    • pepř mletý
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a necháme uležet.
2
Mezitím pórek nakrájíme na tenká kolečka a na olivovém oleji osmahneme do sklovita. Poté přidáme maso obalené v solamylu. Restujeme, dokud maso nezíská zlatavou kůrku. Poté přidáme kapii, arašídy a podlijeme takovým množstvím vody, abychom získali lehký sos.
3
Krátce povaříme a podáváme.
4
Příloha: kari rýže
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuris | 20. 2. 2011 11:58

    Rozhodně měly, no já to dělám tak, že nejdřív osmahnu arašídy, vyhrábnu je opatrně z pánve na talířek, pak osmahnu maso, přidám zeleninu a na závěr, když už je to skoro hotové, přidám zase zpět osmahnuté arašídy. A je to delikatesa i s loupanými mandlemi osmahnutými dohněda. Je to fakt znát, že tam ty arašídy nebo mandle patří. Moje zkušenost z posledního vaření je ta, že jich může být i víc. :-P

  • Olga . | 10. 11. 2008 23:25

    Zde je jasně a stručně jak se připravuje Kung Pao:http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/kung-pao

  • Anonym | 19. 12. 2006 22:39

    Nechci se vnucovat, ale myslím, že nejdříve by se mělo osmahnout maso, a teprve potom přidávat zelenina, a pokud je zelininy více druhů, pak zásadně v pořadí závislém na tom, jak dlouho je třeba příslušnou zeleninu tepelně opracovávat. Kouzlo zeleniny v jídlech na čínský způsob tkví v tom, že by měla být udělaná malinko míň než do měkka.

  • Beata Klačanská | 13. 12. 2006 14:20

    ide o čínu uvarenú "naopak", pretože Číňan zásadne najprv spracuje mäso - čo najrýchlejšie, a potom pridáva zeleninu a pod., súhlasím s názorom Kamila a Jany ohľadne ďalších ingrediencií, orechy stačí pridať ku koncu - pekne zmäknú, pokiaľ možno používať zeleninu čerstvú, musí byť po dohotovení jedla chrmkavá, viem o čom "hovorím, žila som v Číne pár rokov, Beata

  • Kamil Krybus | 13. 12. 2006 13:18

    Ano, trochu osmahnout i nahrubo nasekané arašídy, zalít horkým kuřecím vývarem a ne vodou, dochutit Wej-su a je to čína jak vyšitá. Super!

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 09:33

    Neměly by se ty arašídy lehce osmahnout?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Rychlovka Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Kuřecí maso Nakládané kapie Pepř mletý Pórek Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

95
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno
12
Rizoto s vepřovou konzervou
Rizoto s vepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Kung-Pao za 5 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact