• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kousky v marinádě

autor: danapetrivalska1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kousky v marinádě
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné, pokrájené na kousky)
    • 1
      ks cibule Velká
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • kari
    • paprika - sladká
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce polévkové koření
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší přílohou je rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 22. 11. 2008 12:23

    NENÍ. Ale uznávám, že se změnou názvu se některé komentáře dostaly, tak říkajíc, mimo mísu :o()) Žeby vymazat?:)

  • Di - | 22. 11. 2008 11:39

    Není to mnoho povyku pro nic?

  • Kuchařka on-line | 22. 11. 2008 11:29

    Recept byl přejmenován, všechny komentáře, týkající se původního názvu receptu budou odstraněny.

  • Olga . | 22. 11. 2008 09:45

    Nevím, kolik se v Číně vyprodukuje brambor, ale dosud žiji v přesvědčení, že v kuchyni používají především rýžový škrob...:-)

  • Di - | 22. 11. 2008 06:51

    O tom, že čínské jídlo musí obsahovat kvanta sojové omáčky, se nás bohužel snaží přesvědčit většina asijských restaurací v Čechách. Je to škoda, někdy méně je opravdu více.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:04

    Směsi koření využívané při vaření indických jídel kari/curry se jmenují v Indii masala. Existují ty nejrůznější masaly, nejznámnější jsou asi Garam masala a Tandoori masala. Masaly sice často obsahují některé druhy koření z evropského kari koření, avšak se s ním není žádná taková masala neshoduje, a to je znát i chuťově. Stejně tak nesmyslné jsou i něteré představy Evropanů o tom, že čínské jídlo musí nutně obsahovat sojovou omáčkou. I Číňan se, když je nejhůř, bez ní obejde. Existuje nekonečná paleta jiných dochucovadel, která by většině lidí způsobila trauma nebo je alespoň přivedlo do konsternujícího úžasu, a jen miniaturní zlomek se do ČR vůbec dováží. A abych to celé zase uzavřel: Kari koření není až tak zcela neznámé ve východoasíjské kuchyni. Vyskytuje se zřídka třeba v thajské kuchyni, např. v pokrmu Phuu Phat Phong Karii (opékaní kraby s vejci a kari kořením). ;-)

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Kuchařka on-line | 21. 11. 2008 20:33

    Osobně bych řekl, že při použití kari a solamylu, by se to spíš hodilo do kuchyně indické (s přimhouřením oka). Z.K.

  • Zdena z JM | 21. 11. 2008 14:30

    Oldřichu,přestože Vaše připomínky nemusím,tato mi tedy sedla a souhlasím s tou Vaší i Kamilovou.

  • Olga . | 21. 11. 2008 13:47

    Kamile, na trhu se objevila krásně žluťoučká kuřátka; chybí jim hlavííčka, takže nevidět zda nejsou šikmá očííčka :o)) Vzdejte marný boj s vykloubenými názvy na těchto stránkách, i když Werich praví že v něm nelze ustat... Zrození receptu typuji před rok 1989, kdy byl problém sehnat sojovku :-) Zajímavé je použití žloutku, běžně se dává bílek, nebo celé vejce. Asiaté by cibuli příhodili k masu tak minutku před dokončením... A znají vůbec v Číně sladkou papriku ?:-) ..... Lusindo, myslíte si, že abych se mohl např. o Guernice vyjádřit, že se mi toto dílo nelíbí musím být aspoň malíř pokojů :o()

  • Lusinda - | 21. 11. 2008 08:29

    Á Kamil po delší době opět v akci...Vložte konečně nějaký recept!Kritizovat umí každý.

  • Kamil Krybus | 21. 11. 2008 07:35

    Ať hledím, jak hledím, tak tam nic čínského nevidím. Chtělo by to více přemýšlet o názvech uváděných pokrmů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Paprika - sladká Pepř mletý Polévkové koření Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

14
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
11
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
9
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
9
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact