• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kousky v marinádě

autor: danapetrivalska1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kousky v marinádě
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné, pokrájené na kousky)
    • 1
      ks cibule Velká
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • kari
    • paprika - sladká
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce polévkové koření
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší přílohou je rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 22. 11. 2008 12:23

    NENÍ. Ale uznávám, že se změnou názvu se některé komentáře dostaly, tak říkajíc, mimo mísu :o()) Žeby vymazat?:)

  • Di - | 22. 11. 2008 11:39

    Není to mnoho povyku pro nic?

  • Kuchařka on-line | 22. 11. 2008 11:29

    Recept byl přejmenován, všechny komentáře, týkající se původního názvu receptu budou odstraněny.

  • Olga . | 22. 11. 2008 09:45

    Nevím, kolik se v Číně vyprodukuje brambor, ale dosud žiji v přesvědčení, že v kuchyni používají především rýžový škrob...:-)

  • Di - | 22. 11. 2008 06:51

    O tom, že čínské jídlo musí obsahovat kvanta sojové omáčky, se nás bohužel snaží přesvědčit většina asijských restaurací v Čechách. Je to škoda, někdy méně je opravdu více.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:04

    Směsi koření využívané při vaření indických jídel kari/curry se jmenují v Indii masala. Existují ty nejrůznější masaly, nejznámnější jsou asi Garam masala a Tandoori masala. Masaly sice často obsahují některé druhy koření z evropského kari koření, avšak se s ním není žádná taková masala neshoduje, a to je znát i chuťově. Stejně tak nesmyslné jsou i něteré představy Evropanů o tom, že čínské jídlo musí nutně obsahovat sojovou omáčkou. I Číňan se, když je nejhůř, bez ní obejde. Existuje nekonečná paleta jiných dochucovadel, která by většině lidí způsobila trauma nebo je alespoň přivedlo do konsternujícího úžasu, a jen miniaturní zlomek se do ČR vůbec dováží. A abych to celé zase uzavřel: Kari koření není až tak zcela neznámé ve východoasíjské kuchyni. Vyskytuje se zřídka třeba v thajské kuchyni, např. v pokrmu Phuu Phat Phong Karii (opékaní kraby s vejci a kari kořením). ;-)

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Kuchařka on-line | 21. 11. 2008 20:33

    Osobně bych řekl, že při použití kari a solamylu, by se to spíš hodilo do kuchyně indické (s přimhouřením oka). Z.K.

  • Zdena z JM | 21. 11. 2008 14:30

    Oldřichu,přestože Vaše připomínky nemusím,tato mi tedy sedla a souhlasím s tou Vaší i Kamilovou.

  • Olga . | 21. 11. 2008 13:47

    Kamile, na trhu se objevila krásně žluťoučká kuřátka; chybí jim hlavííčka, takže nevidět zda nejsou šikmá očííčka :o)) Vzdejte marný boj s vykloubenými názvy na těchto stránkách, i když Werich praví že v něm nelze ustat... Zrození receptu typuji před rok 1989, kdy byl problém sehnat sojovku :-) Zajímavé je použití žloutku, běžně se dává bílek, nebo celé vejce. Asiaté by cibuli příhodili k masu tak minutku před dokončením... A znají vůbec v Číně sladkou papriku ?:-) ..... Lusindo, myslíte si, že abych se mohl např. o Guernice vyjádřit, že se mi toto dílo nelíbí musím být aspoň malíř pokojů :o()

  • Lusinda - | 21. 11. 2008 08:29

    Á Kamil po delší době opět v akci...Vložte konečně nějaký recept!Kritizovat umí každý.

  • Kamil Krybus | 21. 11. 2008 07:35

    Ať hledím, jak hledím, tak tam nic čínského nevidím. Chtělo by to více přemýšlet o názvech uváděných pokrmů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Paprika - sladká Pepř mletý Polévkové koření Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Jablková roláda

Jablková roláda

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

186
Hybridní sushi
Hybridní sushi
65
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…
35
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
34
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
33
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact