• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kaldoun - polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kaldoun - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Vývar
    • 2
      kg kuřecí skelet a drůbky. cca
    • kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
    • 1
      ks cibule menší
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • sůl
  • Jíška
    • 250
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • muškátový květ dle chuti
  • Zavářka
    • 250
      g kuřecí játra očištěná
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • muškátový květ dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme cca hodinu a pokud budeme chtít do kaldounu dávat zeleninu, vložíme ji do vývaru k masu až cca za půl hodiny po vaření, aby nebyla rozvařená. Vývaru budeme potřebovat cca 4 litry.
2
Pak vývar přecedíme, pokud chceme maso a zeleninu v kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru.
3
Jíšku si připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání.
4
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat nočky. Ty pak povaříme v osolené vodě cca 5 minut a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Kaldoun

Kaldoun

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jemná strouhanka Kořenová zelenina Kuřecí játra Kuřecí skelet Majoránka Máslo Muškátový květ Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Cookies II.

Cookies II.

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Dobré kuře

Dobré kuře

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

39
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
24
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa se zeleninou
Kuřecí kapsa se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact