• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kaldoun - polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kaldoun - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Vývar
    • 2
      kg kuřecí skelet a drůbky. cca
    • kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
    • 1
      ks cibule menší
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • sůl
  • Jíška
    • 250
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • muškátový květ dle chuti
  • Zavářka
    • 250
      g kuřecí játra očištěná
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • muškátový květ dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme cca hodinu a pokud budeme chtít do kaldounu dávat zeleninu, vložíme ji do vývaru k masu až cca za půl hodiny po vaření, aby nebyla rozvařená. Vývaru budeme potřebovat cca 4 litry.
2
Pak vývar přecedíme, pokud chceme maso a zeleninu v kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru.
3
Jíšku si připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání.
4
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat nočky. Ty pak povaříme v osolené vodě cca 5 minut a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Kaldoun

Kaldoun

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jemná strouhanka Kořenová zelenina Kuřecí játra Kuřecí skelet Majoránka Máslo Muškátový květ Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Salát z okurek

Salát z okurek

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

50
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
27
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa se zeleninou
Kuřecí kapsa se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact