• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kaldoun - polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kaldoun - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Vývar
    • 2
      kg kuřecí skelet a drůbky. cca
    • kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
    • 1
      ks cibule menší
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • sůl
  • Jíška
    • 250
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • muškátový květ dle chuti
  • Zavářka
    • 250
      g kuřecí játra očištěná
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • muškátový květ dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme cca hodinu a pokud budeme chtít do kaldounu dávat zeleninu, vložíme ji do vývaru k masu až cca za půl hodiny po vaření, aby nebyla rozvařená. Vývaru budeme potřebovat cca 4 litry.
2
Pak vývar přecedíme, pokud chceme maso a zeleninu v kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru.
3
Jíšku si připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání.
4
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat nočky. Ty pak povaříme v osolené vodě cca 5 minut a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Kaldoun

Kaldoun

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jemná strouhanka Kořenová zelenina Kuřecí játra Kuřecí skelet Majoránka Máslo Muškátový květ Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

75
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
48
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anděl mezi zdravotníky 2025: Bujaré finále v Náchodě! Hvězdní hosté i divoká zábava

Anděl mezi zdravotníky 2025: Bujaré finále v Náchodě! Hvězdní hosté i divoká zábava

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa se zeleninou
Kuřecí kapsa se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact