• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 400
      g žampiony
    • 600
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      balení houbová omáčka v prášku
    • 8
      lžíce smetana
    • citronová šťáva
    • 2
      lžíce pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla.
2
Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi 5 minut je dusíme. Zalijeme 500 ml vody, ve které rozpustíme houbovou omáčku. Vaříme podle pokynů výrobce. Do hotové omáčky vrátíme opečené maso a 10 minut necháme stát. Potom přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
3
Frikasé podáváme posypané pažitkou a jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky s frikasé

Košíčky s frikasé

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barny | 30. 6. 2013 19:41

    tohle msá být blaf,podle čiriny se osmaží houby, pak kuřecí maso a lehce cebulka, zaleje se ro ryzlinkem, osolí a pomalu dusí. Nakonec se přidá trochu šlehačky. Jí se to s brambory sypanými psrželkou.

  • Jana | 3. 4. 2007 18:29

    Prosím,jaká je na to dobrá ta houbová omáčka?

  • Marťa | 4. 2. 2006 23:44

    Bude to určitě namka a místo žampionů by mohly být dobré i houby lišky. To určitě zkusím.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 12:55

    Tohle vrele doporucuji, mam to vyzkousene, lze pouzit i vykostena stehna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Houbová omáčka v prášku Kuřecí maso Pažitka Rostlinný olej Smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
91
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
61
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
47
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Kuřecí čína s ananasem
Kuřecí čína s ananasem
Kuřecí čtvrtky po pražsku
Kuřecí čtvrtky po pražsku
Kuřecí dobrota na víkend
Kuřecí dobrota na víkend
Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Kuřecí guláš s fazolkami
Kuřecí guláš s fazolkami
Kuřecí gyros harmonika - grilovaná
Kuřecí gyros harmonika - grilovaná
  • Recepty.cz
  • Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact