• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře Vindaloo
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Vindaloo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Vindaloo
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g kuřecí maso
    • 2
      ks brambory
    • 1
      cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžíce chilli
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička fenykl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi na troše oleje osmahněte chilli, pepř a fenykl, přilijte trošku vody, aby se udělala kašička. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smíchejte s trochou vody, aby se udělala ne moc vodovatá směs.
2
Na rozpálený olej dejte tuto směs a nechte chvíli smažit, až to začne hodně vonět, tak přihoďtě na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Na mírno nechte asi deset minut a pak přidejte osmahnutou směs koření. Nechte vařit dokud brambory i maso nezměknou.
3
Poté přidejte ocet a cukr a sůl dle chuti. Podává se s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.
4
Toto je vytoužené jídlo Daveho Listera z Červeného trpaslíka :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

Kuře Vindaloo

Kuře Vindaloo

Vindaloo pasta

Vindaloo pasta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milena kubikova | 27. 2. 2008 18:41

    Ospravedlnujem sa, ze som vlozil prispevok pod menom pani Kubikovej, pouzil som jej pc a nevsimol som si, ze je na tychto strankach nalogovana trvale. Ospravedlnujem sa za neumyselnu mystifikaciu. Juraj

  • milena kubikova | 27. 2. 2008 18:38

    Pan Patrick Schmitt, co se tyka zemiakov vo vindaloou, tak tu moze vzniknut polemika obdobna ako sme svedkami pri borscoch. No pracoval som v indickych restauraciach o kt. ako iste viete su prisne vedene indmi a zemiaky do vinadaloou isli. Som presvedceny, ze ma pravdepodobne zavalite Vasimi zarucenymi originalnymi skusenostami, ako sa mylim a nechcem byt dovodom akejkolvek prestrelky. Vas recept bude bezpochyby skvely, kazdy si predsa haji ten svoj zaruceny. O prisadach v tomto recepte sa nepriecim, pretoze vindaloo varim s inymi prisadami .prijemny vecer.

  • Patrick Schmitt | 27. 2. 2008 15:01

    kari koření do vindaloo skutečeně nepatří, to je omyl a musím proto hájit autora. Nicméně prae vindaloo to taky není, chybí tam spusta věcí...a brambory? To je odvážná kombinace. I tak to ale může být dobré. Nicméně přidám dnes asi jiný originálnější recept pro srovnání.

  • mina kubikova | 5. 8. 2007 21:37

    a preco nevarite podla receptu Kuře VINDALOO (aneb Pořádnej indickej vypalovák)varim ho casto a je skvele

  • Brona | 4. 8. 2007 21:02

    toto opravdu neni vindaloo, chybí tam toho hodně a nejpálivější jídlo to taky není.

  • Amonek | 15. 7. 2007 23:17

    No, az na to ze tam chybi pul ingredienci. Tohle je vindaloo pro chude :o)

  • Foxxyk | 7. 4. 2007 15:20

    Betz kari to neide

  • Vlada | 5. 4. 2007 21:13

    Patri do toho vino.Vindaloo = palive jidlo puvodne dovezene do Indie Portugalci, Indove ho pak dopracovali do dokonalosti. Vinha d'Alho (vinha: vinny ocet a alho: cesnek) - z portugalstiny...

  • Maker | 24. 1. 2007 14:30

    Tak sem si to dneska uvařil a je to mazec sice mi málem uhořela pusa ale výborný.Red Dwarf rulezz :))

  • marique | 30. 12. 2006 22:30

    mno jasně, bez kari to nejde. U mě jako karižrouta tvoří kari vždycky největší část tohohle jídla.. :D

  • Joshua | 9. 12. 2006 09:34

    Nemá tam být ještě koření kari?

  • mittar | 30. 4. 2006 18:52

    Jani, v Syndybadu ho opravdu nemaji, tam sem se na to ptal taky, ale ty druhy koreni je defakto kari jen to umisit, bohuzel neni kari jako kari. Ja to zkusil poskladat primo z tech koreni i kdyz vlastne sem tim vyrabel kari a dodal cyansky pepr a chilli s mensi obmenou ze jsem do jidla jeste zakomponoval feferonkdy , no pul hodiny jsem byl pod sprchou protoze jsem si neprozretelne protrel oci jak jsem to mychal, ale dones jsem to i kolegum v praci a sice hykali dve hodiny, ale zvladli :)) jinak jsem to delal podle hard way na http://www.funhouse.com/jfw/dinner/vindaloo.html

  • Alenka Aová | 28. 4. 2006 14:58

    Díky za recept, který se stal okamžitě nejoblíbenějším jídlem hlavně mého manžela. Po týdnu jsem musela vařit zase. Je to velmi ostré, ale rýže to malinko neutralizuje. Je to skvělá kombinace rýže,brambory,maso, kterou jsem ještě dohromady nezkusila.

  • anonym | 24. 4. 2006 13:12

    pravej recept je k vidění v bonusu pro RedDwarf kde vaří Ansley a posádka kosmiku

  • Coffee | 2. 4. 2006 17:29

    Zkouseli sme to doma a je to neco dokonalyho-chilli jenom trosku vic.myslim ze je to stejne dobry i s ryzi.I love VINDALOO

  • hAssassin | 26. 3. 2006 16:00

    Myslím, že zájem bude veliký a na nic bych nečekal a hned ho sem hodil...Myslim ten recept...

  • Amonek | 18. 3. 2006 13:36

    Ahoj Labuznici, ten Anonym, co psal o pulce ingredienci jsem byl ja. Bude-li zajem, dam ho sem na stranky.

  • Jana Tichá | 28. 1. 2006 23:15

    Koukám, další fanda Červeného trpaslíka. :-))) Na ten odkaz na pravý recept jsem se před pár dny ještě dostala. Přeložila jsem si ingredience - bylo jich moc - ale některé koření mi nic neříká. Jen nevím, kam jsem si ten papír s překladem založila...Snad se stránka na odkaz zase zpřístupní. Jinak - už hotová namíchaná pasta koření je prý běžně k dostání v zahraničí. Prohlížela jsem sortiment koření U Sindibáda v Brně, ale tam ho nemají. Nevíte někdo, zda je v Brně někde k mání?

  • Anonym | 28. 1. 2006 20:26

    No kdyz tohle nei ten pravej recept a odkaz na ten udajne pravej nefungiruje, tak kde mam sehnat ten opravdu pravej? Nemuzete ho semkajc nekdo dat?nebo mi ho rovnou poslete na E-Mail ma3com@seznam.czDiiiiiiky

  • smilingdingo | 28. 10. 2005 13:04

    jedno z nejpalivejsih jidel ktery sem kdy jedl.doporucuju ubrat tak polovinu vsech palivejch prisad.btw.:Dave mel pravdu indickej vypalovak zpacifikuje jenom lezak-odzkouseno.

  • Jack | 2. 9. 2005 22:48

    chtelo by to vic chili a myslim ze tam daval hlavne kari:)

  • Vindaloo | 12. 8. 2005 21:30

    tohle http://www.pataks.co.uk/products.php?productid=9 je v praze v pakistanskym obchode bezne k dostani, nemusite michat vindaloo z jednotlivych koreni a tady http://www.pataks.co.uk/recipe.php?recipeid=338 je recept na pravy kure vindaloo

  • Amin | 29. 7. 2005 00:00

    Jak vytoužené, vždyť nejedl skoro nic jiného,,,

  • Skeeve Tulp | 8. 7. 2005 13:20

    pro Anonyma: Jo, to uz vim taky, ale sehnat ten "skutecne pravy" recept neni uplne snadne

  • Anonym | 12. 6. 2005 14:03

    jenom detail... tohle není vindaloo... chybí ti půlka ingrediencí :o)

  • Pavel Novak | 8. 6. 2005 15:47

    Pokud mate radi ostrejsi jidla, pak je to to prave pro vas

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Cukr Fenykl Kuřecí maso Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Pleskačky

Pleskačky

Cuba libre

Cuba libre

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

203
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
25
Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.
Mňamka štrúdl pro…
14
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
10
Domácí kečup
Domácí kečup
10
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Kuře Vindaloo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact