• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička cukr
    • paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak 80g
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 200
      g tvrdý sýr nasekaný
    • 1
      kostka masox
    • 250
      ml voda (250-300) na podlití
    • petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
3
Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.
4
Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.
5
Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj | 18. 2. 2013 18:34

    Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

  • Anonym | 22. 3. 2007 13:30

    vypada to pekne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Citron Cukr Kečup - ostrý Kuřecí maso Masox Paprika - sladká Pepř celý Petrželka Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Banánové placičky

Banánové placičky

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

45 minut
Crinkles

Crinkles

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

68
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
66
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku…
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Lilkový tatarák
Lilkový tatarák
30
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
AHA.cz Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Mimibazar Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Otec vévodkyně Meghan: Bojuje o život!

Otec vévodkyně Meghan: Bojuje o život!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact