• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
Napište svůj komentář k receptu

Kuře v páře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře v páře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      ks pórek velký
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      sůl
    • 2
      lžíce slivovice je možné úpoužít i bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Kuře naporcujeme na menší kousky (prsa rozkrojíme). Do misky skládáme porce kuřete, na kolečka nakrájený pórek, na poloviny překrojené žampióny. Navrch nasypeme koření, jemně osolíme. Vše pokapeme slivovicí. Misku dáme na pařák do většího hrnce s vroucí vodou a přikryjeme.
2
Vaříme 15 minut na silnějším plameni, aby se vytvořil dostatek páry. Potom teplotu snížíme a kuře vaříme v páře pomalu 2-3 hodiny (voda v hrnci by už neměla vřít). Hotové dosolíme podle chuti. Po dovaření má být kuře ponořené do šťávy. Kuře podáváme s rýží polité šťávou a se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Buchty na páře

Buchty na páře

Sekaná a brambory v páře

Sekaná a brambory v páře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 14. 5. 2007 10:20

    Já tyto čínské pokrmy v páře vařím v porcelánové míse. Krásně se vejde do kastrolu a splňuje skoro parametry mísy skleněné :-)

  • Tereza - | 14. 5. 2007 07:07

    Zdenka, nájdite si doma 2 nádoby, ktoré vojdú jedna do druhej. Ak tá menšia bude vyšší hrniec, kľudne parák vynechajte, dajte vodu do vúčšej nádoby a vložte menší hrniec s kurčaťom, len pozor, aby vám doň nevnikla voda. Ak nemáte rada neopečenú kôrku, olúpte ju :)))

  • Lusinda | 12. 5. 2007 14:04

    Jako zaměstnaná mamka,která nechce šidit dítko ani domácnost děkuji za recept Terezko.V klidu jsem stihla vyžehlit a uklidit...pravda na všední den to recept není.Bylo to MOC dobré!

  • Zdeňka B. | 11. 5. 2007 21:25

    Chci si jenom ujasnit postup.Nemám mísu z varného skla. Mohu dát kuře do menšího kastrólku? Pařák se myslí =malý pařák na knedle? (dá se složit-sklápat k sobě). Jenomže do menšího kastólku se mi celé kuře nevejde. A když ho dám do většího, tak již nemám velikánský kastról do kterého se mi vejde ten menší ve kterým je to kuře. Má prosím vás někdo vychytávku, anebo máte doma velké kastróly jak v závodní kuchyni? Ja mám největší kastról 6 l. Potom mám i větší 8 l, ale ten je vysoký a úzký a žáden kastról se do něho nevejde.To kuře chutná jako kuře dušené? Nemám ráda kuře, když není opečená kůrčička. Dušené kuře s neopečenou kůži přímo nesnáším. Děkuji za odpověď.

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:19

    Jsem prvni, kdo hodnoti. Je to velikanska 1*** Kure bylo krasne mekke a stavnate. Navic zadne vystavani u sporaku, podlevani atd. Delala jsem ho asi 2 hodiny a v klidu jsem si stihla docist knizku. Pouzila jsem obycejnou misku z varneho skla a v druhem hrnci stejnym zpusobem pripravila i zeleninu. Meli jsme s ryzi a bylo to vynikajici a jeste dietni. Vic takovych receptu. Diky!

  • Tereza - | 10. 5. 2007 11:49

    Lenka, použite hocijakú misu, ktorú môžete dať do tepla a nezdeformuje sa, kľudne z varného skla, budete ho môcť hneď servírovať. Len pozor na studený podklad po vybratí horúcej misy, sklo by mohlo prasknúť.

  • Jitka Malinova | 10. 5. 2007 09:47

    Dělám podobně v římském hrnci.

  • Lenka | 9. 5. 2007 21:48

    Vypadá to zajímavě a dietně. :) Jen bych se chtěla zeptat do jaké misky, mohu použít třeba tu z varnýho skla? Přece jen mi zatím zkušenosti chybí, ale tento server je naprosto super. :)

  • Hana Rožníčková | 9. 5. 2007 16:05

    Když mám čas a chuť, tak stojím u sporáku klidně několik hodin a mám radost, když rodině nebo návštěvě chutná. Odměnou mi jsou prázdné talíře. Ale když jsem v časovém skluzu, tak si vybírám recepty co nejjednodušší. A u tohoto receptu se dá stihnout udělat spoustu jiných věcí, tady žádné stání u plotny nehrozí.

  • possum * | 9. 5. 2007 15:32

    Milko, a co takhle misto v hrnci na pare v mikrovlnce? ;-)

  • Tereza - | 9. 5. 2007 15:06

    Milka, neuvádzam recepty staré, hoci aj staré recepty sú dobré. Veď to kurča sa robí samo, netreba pri ňom stáť. Medzitým robíte hocičo iné alebo nerobíte nič a oddychujete:))) Varenie v pare je najšetrnejšie. Verte, že ani ja nemám rada dlhé státie pri sporáku. Ak už, tak za dlhší čas musí byť toho uvarené viac. Jedlo by malo byť výživné, pekne servírované, ale aj rýchlo uvarené. Ono je to trocha aj o dobrej organizácii práce pri varení aj iných činnostiach:)))

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:01

    Terezko, manzel kombinaci kurete a slivovice shledal za naprosto neodolatelnou, takze budu varit k dnesnimu obedu. Zda se mi to velice jednoduche na pripravu a navic dietni. Diky za recept a dam vedet, jak to dopadlo.

  • Jarka O. | 9. 5. 2007 14:18

    Tohle je podle čínské kuchařky, že, Terezko? Kdysi jsem takhle dělala kachnu a pak jsem ji opekla do křupava na oleji. S rýží byla vynikající.

  • Milka | 9. 5. 2007 14:07

    Nevím jestli chuť kuřete odpovídá 2-3 hodinám vaření. To není recept pro zaměstnanou ženu. Mám pocit, že začínate uvádět recepty z 50 let, když žena stále jenom u plotny. V současné době je technologie vaření úplně jiná.

  • Anna | 9. 5. 2007 13:39

    Dobrý recept na večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Mletý kmín Pórek Slivovice Sůl Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

136
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Salát do ruky
Salát do ruky
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Kuře v páře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact