• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuře podle Olivera
Napište svůj komentář k receptu

Kuře podle Olivera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře podle Olivera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      špetka rozmarýn čerstvý nebo sušený
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme vidličkou a vložíme do kuřete. Kuře poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.
2
Poznámka: Pokud máme rozmarýn čerstvý, spaříme jej krátce horkou vodou, aby se rozvinula vůně. Jinak můžeme použít i sušený. Množství záleží na oblibě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle J. Olivera

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle…

Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

Ananas s mátovým cukrem podle J.…

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anny anny | 17. 1. 2007 18:25

    Samozřejmě,mohu to podlít třeba dvěma litry,ale pak je to o kvantitě a ne o kvalitě.A já dávám přednost kvalitě.A dohánět kvalitu náhražkami,brrrr.

  • barča | 17. 1. 2007 14:13

    Olgo, nemám zkušenosti s folií. Poraďte, prosím.My máme rádi třeba kuře hodně křupavé, takže bych ho asi nakonec chvilku dopekla bez ?A to ho celé pečení neotevřete? Dík

  • olga | 17. 1. 2007 14:02

    Je to výborné pect ve v pečíci foli ta aroma nevyprchá, vynikající. Já všechno maso i drůběž peču jen ve folii, neumažu plech a masíčko je sťavnatejší.i

  • b | 16. 1. 2007 23:17

    Není snad množství šťávy přímo úměrné tomu, kolik to podlijete?

  • barča | 16. 1. 2007 21:24

    Kuře na rozmarýnu patří mezi naše oblíbené a nebojte se dát ho dost, zatím každému chutnalo. Upct do křupava a s tozhodně s bramborem.

  • anny anny | 16. 1. 2007 16:44

    Já dávám přednost bramborům,ale je to věc chuti.Na mé gusto to nemá až tolik šťávy,kolik by bylo k rýži třeba.Ale vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:01

    co je k tomu nejlepsi jako priloha? Ryze?

  • anny anny | 16. 1. 2007 12:25

    Jasně Hani,i v římském.To už záleží na kuchařince,ale každá ho třeba nemá.Jinak je to požráníčko se zajímavou chutí a vůní.Dej vědět,jak chutnalo,ju? Autorka.

  • Hana Rožníčková | 16. 1. 2007 09:45

    Tak tohle může být dobré, to by šlo udělat i v římském hrnci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Kuřecí maso Máslo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

65
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
54
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
49
Pralinky s burisony
Pralinky s burisony
38
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
36
Pudinkové cukroví
Pudinkové cukroví

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Kuře podle Olivera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact