• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované)
    • 600
      g cibule malé (pokud nejsou, tak 5-6 velkých)
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo rajčatový protlak - ne kečup!)
    • bobkový list
    • ocet (jestli chcete)
    • tymián
    • 3
      stroužek česnek (2-3)
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule.
2
Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové.
3
Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.
4
Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 29. 9. 2008 13:29

    Také jsem vyzkoušela, ani jsem nedávala česnek, a i tak to bylo moc dobré. Dělala jsem toho hodně a tak jsem to dusila v troubě.

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 15:01

    Díky Sibile a I.P. Recept se mi moc líbí :-)

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 14:38

    Stifado muzete delat v troube ale aji na sporaku.kdyz delate na sporaku,tak dusite a podlevate ,az je hotove stavy ma byt asi do pulky kurete a pak dodate sibile,mozno jeste trchu pridat vodu aby se cibule nelepili na dno. v troube date vsechy prisady a trochu podlite vodou,jestli chcete muzete kure napred predvarit a pak dolit kurecim vyvarem.... omlouvam se me vysvetlovanii,neziji v cechach jiz 30 let,:))Pani Prrikrylova ma pravdu,dobre je aji z kralika.

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:21

    Stifado dělám jak z kuřete, tak i z králíka, je to moc dobré. Pro paní Věru - stifado dělám v troubě

  • Gábina H | 25. 9. 2008 12:19

    Stifado milujeme

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 07:53

    Sibila prosí dotaz - to se dusí jak ??? v troubě nebo vaří hrnci na sporáku ??

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 03:25

    jak u "kapiovy salat po recku"tak a ji tady jsem se nepodepsala:((((( ... sibila40

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí maso Ocet Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

62
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
49
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
46
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
36
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
28
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact