• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované)
    • 600
      g cibule malé (pokud nejsou, tak 5-6 velkých)
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo rajčatový protlak - ne kečup!)
    • bobkový list
    • ocet (jestli chcete)
    • tymián
    • 3
      stroužek česnek (2-3)
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule.
2
Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové.
3
Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.
4
Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 29. 9. 2008 13:29

    Také jsem vyzkoušela, ani jsem nedávala česnek, a i tak to bylo moc dobré. Dělala jsem toho hodně a tak jsem to dusila v troubě.

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 15:01

    Díky Sibile a I.P. Recept se mi moc líbí :-)

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 14:38

    Stifado muzete delat v troube ale aji na sporaku.kdyz delate na sporaku,tak dusite a podlevate ,az je hotove stavy ma byt asi do pulky kurete a pak dodate sibile,mozno jeste trchu pridat vodu aby se cibule nelepili na dno. v troube date vsechy prisady a trochu podlite vodou,jestli chcete muzete kure napred predvarit a pak dolit kurecim vyvarem.... omlouvam se me vysvetlovanii,neziji v cechach jiz 30 let,:))Pani Prrikrylova ma pravdu,dobre je aji z kralika.

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:21

    Stifado dělám jak z kuřete, tak i z králíka, je to moc dobré. Pro paní Věru - stifado dělám v troubě

  • Gábina H | 25. 9. 2008 12:19

    Stifado milujeme

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 07:53

    Sibila prosí dotaz - to se dusí jak ??? v troubě nebo vaří hrnci na sporáku ??

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 03:25

    jak u "kapiovy salat po recku"tak a ji tady jsem se nepodepsala:((((( ... sibila40

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí maso Ocet Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

59
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
40
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
24
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
19
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
18
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact