• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po korsicku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po korsicku

autor: polmari
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po korsicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované - stehna či prsa)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g šunkový salám 50-100g, (šunka)
    • hladká mouka
    • 1
      dl bílé víno nebo 1 lžíce vinného octa
    • pepř mletý
    • sůl
    • mletá paprika pálivá, není nutná
    • olej
    • 1
      plátek máslo (není třeba při použití grilu nebo mikrovlnky)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a obalili v hladké mouce smíchané s pepřem. Osmažíme ze všech stran do zlatova. Kuře vyjmeme a dáme ho na gril či do mikrovlnky v grilovacích režimu grilovat. Do pekáčku do trouby či do remosky péct na plátku másla a podlité troškou vody.
2
Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám či šunku, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky (nemusí být) a osmažíme cibulku do zlatova. Pak vložíme osmažený česnek a zalijeme vínem či vinným octem. Necháme za stálého míchání chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.
3
Poté: a) vložíme do omáčky do té chvíle se grilující kuře
4
b) přelijeme omáčkou pečící se kuře a dusíme cca 30 minut.
5
Podáváme s rýží a zapíjíme použitým druhem vína (proto je víno lepší než vinný ocet) - což není samozřejmě nutné, ale chutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klára | 23. 4. 2013 18:28

    My ten recept známe trochu jinak: bez mouky a salámu, zato s rajčaty a hodně petržele nasekané s česnekem, ale to bílé víno je tam taky důležité.

  • Martina | 24. 4. 2008 07:21

    koukám, že nezachovali formát receptu, takže pro vysvětlení: jestliže se použije gril či mikrovlnka,není potřeba mít máslo a kuře se do omáčky vkládá na pánev; jestliže se použije trouba či remoska, tak se kuře místo grilování peče na másle a omáčkou se poté přelévá. V obou případech se na omáčce dusí cca 30 minut.

  • frankovka * | 20. 4. 2008 12:57

    Ahoj Martino, Tvůj recepis mě zlákal a už při přípravě jsem se těšil, jak to dopadne. A dopadlo! Několik rad pro méně zkušené:- s česnekem opatrně - jen do růžova, aby se nespáil a nezhořkl,- nezapomeňte na sůl,- použil jsem veltlínské zelené a byla to dobrá volba, zvláště po výborném jídle dotáhlo chutě k dokonalé spokojenosti:-))Díky, dávám za jedna.:-) Martin

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Šunkový salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

151
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
108
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
78
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
78
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
62
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Kuře po korsicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact