• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po korsicku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po korsicku

autor: polmari
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po korsicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované - stehna či prsa)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g šunkový salám 50-100g, (šunka)
    • hladká mouka
    • 1
      dl bílé víno nebo 1 lžíce vinného octa
    • pepř mletý
    • sůl
    • mletá paprika pálivá, není nutná
    • olej
    • 1
      plátek máslo (není třeba při použití grilu nebo mikrovlnky)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a obalili v hladké mouce smíchané s pepřem. Osmažíme ze všech stran do zlatova. Kuře vyjmeme a dáme ho na gril či do mikrovlnky v grilovacích režimu grilovat. Do pekáčku do trouby či do remosky péct na plátku másla a podlité troškou vody.
2
Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám či šunku, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky (nemusí být) a osmažíme cibulku do zlatova. Pak vložíme osmažený česnek a zalijeme vínem či vinným octem. Necháme za stálého míchání chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.
3
Poté: a) vložíme do omáčky do té chvíle se grilující kuře
4
b) přelijeme omáčkou pečící se kuře a dusíme cca 30 minut.
5
Podáváme s rýží a zapíjíme použitým druhem vína (proto je víno lepší než vinný ocet) - což není samozřejmě nutné, ale chutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klára | 23. 4. 2013 18:28

    My ten recept známe trochu jinak: bez mouky a salámu, zato s rajčaty a hodně petržele nasekané s česnekem, ale to bílé víno je tam taky důležité.

  • Martina | 24. 4. 2008 07:21

    koukám, že nezachovali formát receptu, takže pro vysvětlení: jestliže se použije gril či mikrovlnka,není potřeba mít máslo a kuře se do omáčky vkládá na pánev; jestliže se použije trouba či remoska, tak se kuře místo grilování peče na másle a omáčkou se poté přelévá. V obou případech se na omáčce dusí cca 30 minut.

  • frankovka * | 20. 4. 2008 12:57

    Ahoj Martino, Tvůj recepis mě zlákal a už při přípravě jsem se těšil, jak to dopadne. A dopadlo! Několik rad pro méně zkušené:- s česnekem opatrně - jen do růžova, aby se nespáil a nezhořkl,- nezapomeňte na sůl,- použil jsem veltlínské zelené a byla to dobrá volba, zvláště po výborném jídle dotáhlo chutě k dokonalé spokojenosti:-))Díky, dávám za jedna.:-) Martin

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Šunkový salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

prejt

prejt

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

66
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Bramborovo-dýňové placičky
Bramborovo-dýňové…
33
Treska v krustě
Treska v krustě
31
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
28
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo -…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Kuře po korsicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact