• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po Farsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po Farsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou (nejlépe 33%) a pečeme nejprve přikryté asi třičtvrtě hodiny a pak ještě dopečeme odklopené, aby kůrčička byla do zlatova. Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 16. 1. 2007 16:20

    Podobný recept uvadel v televizi P. Novotny. Do kurecich prsicek se dala anglická slanina ( ja pridavam nivu a uzeny syr), obalise v trojobalu, daji se do pekacku zaliji smetanou a daji se pect. Je to vyborne z bramborovou kasi, zvlaste ta smetanova omacka.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:11

    Aha, to máte pravdu, mastné je to parádně, proto jsem psala, že nevymazávám pekáček. Tak já to příště vypnu dřív:-))Díky.

  • Berry | 13. 3. 2006 10:57

    Recept je výborný, ale končím pečení dřív, právě aby zůstala výborná štávička se zbytkem šlehačky. Když se vypeče až na čistý tuk, je to jenom mastné a spousta chuti je pryč.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:34

    Kuřecí plátky předsmažovat nemusíte, jsou rychle hotová. Já jsem poprvé také čtvrtky neosmažovala a přichytilo se mi to k pekáčku, takže při servírování celá kůrka zůstala na dně a na talíř jsem nesla odspoda holé maso:-(Od té doby předsmažuju a je to lepší. Šlahačka se peče do úplného vypečení, až zůstane čistý tuk.

  • Vlasta Březinová | 12. 3. 2006 16:13

    Je opravdu nutné nejdřív osmažit? Našla jsem zde podobný recept (ne čtvrtky, ale kuřecí plátky),které se před naskládáním do pekáčku nesmažily. "Neosmažená" strouhanka odpadá - viz p.J.Oumarová - nebo se opravdu udělá kůrčička? -Vlasta B

  • Lenka | 10. 3. 2006 13:40

    Ano, nejprve osmažím, pak naskládám do pekáčku vedle sebe a a zaliju šlehačkou, peču půl hodiny. Zdálo se mi to podivné, ale výsledek je výborný. S brkaší.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 3. 2006 19:52

    Obalené kousky kuřete je lépe rychle osmažit před tím, než je dáte na pekáč, budou opečené ze všech stran a neodpadá strouhanka. A máslem nevymazávám, šlehačka je tučná dost a dost. Ale jinak vynikající recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Šlehačka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
19
Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Hrnkový koláč s…
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Představitelka princezen Veronika Khek Kubařová porodila: Už je z ní maminka!

Představitelka princezen Veronika Khek Kubařová porodila: Už je z ní maminka!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact