• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po Farsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po Farsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou (nejlépe 33%) a pečeme nejprve přikryté asi třičtvrtě hodiny a pak ještě dopečeme odklopené, aby kůrčička byla do zlatova. Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 16. 1. 2007 16:20

    Podobný recept uvadel v televizi P. Novotny. Do kurecich prsicek se dala anglická slanina ( ja pridavam nivu a uzeny syr), obalise v trojobalu, daji se do pekacku zaliji smetanou a daji se pect. Je to vyborne z bramborovou kasi, zvlaste ta smetanova omacka.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:11

    Aha, to máte pravdu, mastné je to parádně, proto jsem psala, že nevymazávám pekáček. Tak já to příště vypnu dřív:-))Díky.

  • Berry | 13. 3. 2006 10:57

    Recept je výborný, ale končím pečení dřív, právě aby zůstala výborná štávička se zbytkem šlehačky. Když se vypeče až na čistý tuk, je to jenom mastné a spousta chuti je pryč.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:34

    Kuřecí plátky předsmažovat nemusíte, jsou rychle hotová. Já jsem poprvé také čtvrtky neosmažovala a přichytilo se mi to k pekáčku, takže při servírování celá kůrka zůstala na dně a na talíř jsem nesla odspoda holé maso:-(Od té doby předsmažuju a je to lepší. Šlahačka se peče do úplného vypečení, až zůstane čistý tuk.

  • Vlasta Březinová | 12. 3. 2006 16:13

    Je opravdu nutné nejdřív osmažit? Našla jsem zde podobný recept (ne čtvrtky, ale kuřecí plátky),které se před naskládáním do pekáčku nesmažily. "Neosmažená" strouhanka odpadá - viz p.J.Oumarová - nebo se opravdu udělá kůrčička? -Vlasta B

  • Lenka | 10. 3. 2006 13:40

    Ano, nejprve osmažím, pak naskládám do pekáčku vedle sebe a a zaliju šlehačkou, peču půl hodiny. Zdálo se mi to podivné, ale výsledek je výborný. S brkaší.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 3. 2006 19:52

    Obalené kousky kuřete je lépe rychle osmažit před tím, než je dáte na pekáč, budou opečené ze všech stran a neodpadá strouhanka. A máslem nevymazávám, šlehačka je tučná dost a dost. Ale jinak vynikající recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Šlehačka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
26
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
22
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact