• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po Farsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po Farsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou (nejlépe 33%) a pečeme nejprve přikryté asi třičtvrtě hodiny a pak ještě dopečeme odklopené, aby kůrčička byla do zlatova. Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 16. 1. 2007 16:20

    Podobný recept uvadel v televizi P. Novotny. Do kurecich prsicek se dala anglická slanina ( ja pridavam nivu a uzeny syr), obalise v trojobalu, daji se do pekacku zaliji smetanou a daji se pect. Je to vyborne z bramborovou kasi, zvlaste ta smetanova omacka.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 11:11

    Aha, to máte pravdu, mastné je to parádně, proto jsem psala, že nevymazávám pekáček. Tak já to příště vypnu dřív:-))Díky.

  • Berry | 13. 3. 2006 10:57

    Recept je výborný, ale končím pečení dřív, právě aby zůstala výborná štávička se zbytkem šlehačky. Když se vypeče až na čistý tuk, je to jenom mastné a spousta chuti je pryč.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:34

    Kuřecí plátky předsmažovat nemusíte, jsou rychle hotová. Já jsem poprvé také čtvrtky neosmažovala a přichytilo se mi to k pekáčku, takže při servírování celá kůrka zůstala na dně a na talíř jsem nesla odspoda holé maso:-(Od té doby předsmažuju a je to lepší. Šlahačka se peče do úplného vypečení, až zůstane čistý tuk.

  • Vlasta Březinová | 12. 3. 2006 16:13

    Je opravdu nutné nejdřív osmažit? Našla jsem zde podobný recept (ne čtvrtky, ale kuřecí plátky),které se před naskládáním do pekáčku nesmažily. "Neosmažená" strouhanka odpadá - viz p.J.Oumarová - nebo se opravdu udělá kůrčička? -Vlasta B

  • Lenka | 10. 3. 2006 13:40

    Ano, nejprve osmažím, pak naskládám do pekáčku vedle sebe a a zaliju šlehačkou, peču půl hodiny. Zdálo se mi to podivné, ale výsledek je výborný. S brkaší.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 3. 2006 19:52

    Obalené kousky kuřete je lépe rychle osmažit před tím, než je dáte na pekáč, budou opečené ze všech stran a neodpadá strouhanka. A máslem nevymazávám, šlehačka je tučná dost a dost. Ale jinak vynikající recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Šlehačka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Melounový salát

Melounový salát

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
18
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
16
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Kuře po Farsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact