• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po etiopsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po etiopsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžička mletá paprika sladká i pálivá
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (zbavené kůže a naporcované asi na 10 ks)
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • voda
    • 5
      ks vařená vejce natvrdo
    • olej
  • Na přílohu
    • 500
      g brambory
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 300
      g rýže
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Velké množství cibule usmažíme na oleji do sklovata, přidáme mletou papriku a chili (pokud pokrm nechcete ostrý, vynechejte pálivé koření, ale pravé etiopské kuře je velmi ostré), přimíchejte protlak. Pak vložte naporcované osolené a očesnekované kousky kuřete (např. stehno rozdělte v kloubu ještě napůl). Přikryjte pokličkou a duste velmi dlouho do změknutí na mírném ohni. Uvařte si vejce natvrdo a oloupejte je. Vajíčka ozdobně nakrojte na bílku. Vejce zůstanou celá, ale ozdobné zářezy se zabarví v omáčce z kuřete! Jakmile je kuře měkké, přidejte vodu na omáčku. Do hotového pokrmu vložte uvařená vejce - dojde k zabarvení zářezů.
2
Příloha: uvařte obyčejně rýži. Nakrájejte cibuli na půlkolečka, osmažte ji na oleji dozlatova s česnekem a kari. Připravte si brambory a mrkev, obojí oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Na zlatou cibuli vložte mrkev a duste na mírném ohni pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Nepodlévat! Pak přidejte osolené brambory, promíchejte do mastna, přikrejte pokličkou a opět duste do měkka na mírném ohni. Dokud to není nutné, nepřilévejte vodu, pokud brambory s mrkví musíte podlít, přidejte max. 2 polévkové lžíce vody. Na talíř dejte kopeček rýže, porci dušených brambor s mrkví a pak porci kuřete, vejce a omáčku.
3
Příprava vypadá složitě, ale není to tak tragické. Toto jídlo nás naučila kamarádka z Etiopie, která v ČR studovala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Sýkorová | 7. 9. 2005 14:37

    Já to znám malinko jinak. Velké množství cibule ( minimálně půl hrnce ) se dá do hrnce a na nejnižším stupni se z ní nechá odpařit voda - časově nejnáročnější část. Je nutné občas míchat. Teprve poté se osmahne. Přidá se protlak, kousky kuřete ( zbaveného kůže ), paprika, voda( množství pouze na dušení ), sůl. Ty vejce je lepší tam dát ještě než je maso měkké. Chytnou chuť omáčky. Na závěr, když už je omáčka hotová, je dobré přidat trochu prolisovaného česneku. V žádném případě nezahušťovat! Toto zde nahrazuje velké množství cibule. Ovšem jako přílohu je lepší uvařit FUFU: Dělá se stejně jako krupicová kaše. Ale z osolené vody. Takže, vodu osolit, přivést k varu a zavařit dětskou krupičkou ( lepší je tužší konzistence ). Ovšem je nutné jíst FUFU teplé. Mě toto zase naučil můj kamarád z Etiopie. Jídlo je to opravdu skvělé a vřele jej doporučuji. Jedná se vlastně o jejich národní jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Etiopie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Kari Kuřecí maso Mletá paprika Mrkev Olej Rajský protlak Rýže Sůl Vařená vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
29
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
26
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact