• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři III.

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,50
      ks máslo
    • paprika
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe plátky másla a upečeme v troubě. Nejjednodušší recept na kuře, který znám - zvládne ho i naprostý začátečník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory na paprice III.

Brambory na paprice III.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2007 13:19

    A chuťově rozdíl mezi kuřetem na talíři a v soli? U toho v soli v podstatě chybí jen ta šťávička, jestli to dobře chápu, když jsou obě jako grilované. Mám nachystané kuře a ne a ne se rozhodnout a pořád dokola čtu komentáře. Jana

  • Di | 30. 5. 2006 09:33

    To máte pravdu, je jen jednen problém - zaprskaná trouba. Ale na tu pomůže hadr namočený v octu a umýtř ještě zatepla!

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 08:01

    Di,určitě zkusím jen posolit.Kuře mi chutná snad na všechny způsoby a tato úprava je navíc dietní fofrovka..:o)

  • Di | 30. 5. 2006 07:05

    To už beru, Jano, jinak by to asi omastek tekl z talíře ven vzhledem ke šťávě, která se vypeče. Pokud peču kuřecí čtvrtky normálně v pekáčku, také na ně většinou dám kousek másla. Až budete mít chuť na změnu, zkuste někdy kuře na talíři opravdu beze všeho jen se solí, také to stojí za to.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 20:33

    Di,ještě jednou chci jen připomenout,že toho másla je v ingred. napsáno trochu více,ale opravdu dávám třeba jen tři plátky.Je to dietní a moc chutné..:o)

  • Di | 29. 5. 2006 10:14

    Toho másla je opravdu moc a je naprosto zbytečné. Kuře je dost mastné, tuk s vodou se vypeče do talíře a potom ho vzniklou šťávou můžete potřít. I já peču kuře místo na talíři na skleněném víku a posypu ho někdy kořením jako paní Jindra, ale vodou už nepodlévám. Je super jako grilované.

  • Eva Č. | 29. 5. 2006 09:41

    Paní Jaroslava Oum. - to jsem si vůbec neuvědomila, díky za upozornění :o) Jindy jsem klikala a tady jsem nějak zapomněla.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 16:47

    Občas dám na kuřátko proužky domácího uzeného špeku a kuře krásně natáhne vůni uzeného..o))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:05

    Pro Evu Č. a ostatní hodnotitele: na tu jedničku u hodnocení musíte kliknout a být zároveň přihlášeni:-))) Jen napsat 1****** NESTAČÍ.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:03

    Pro Janu Ponáhlou: recepty, které znám, je mi divné hodnotit. Raději ohodnotím pro mne neznámý recept, který zkusím poprvé:-)

  • Eva Č. | 25. 5. 2006 10:55

    Paní Jana ponáhlá má pravdu, zapomněla jsem hodnotit, takže 1***** :o)Zdena z JM - tohle kuře je prostě jiné a fakt moc dobré, různě sypu bylinkami, kuře prostě snese snad všechno :o)Jo a peču ho na takovém dlouhém šišatém ze sady a dělám ho rozpůlené

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:38

    Paní Zdenko,opravdu je v tom rozdíl,jestli ho pečete na talíři nebo v pekáčku,ale proč to tak je,Vám přesně nepovím,je v tom asi nějaká gastron. alchymie..:o))

  • Jindra | 19. 5. 2006 20:56

    Já tuhle úpravu kuřete mám také nejraději. Máslo nedávám, jen smíchám lžičku soli, papriky a trochu pálivé papriky - to už je na chuti každého - potřu směsí kuře na povrchu i uvnitř, podliji trochou vody a peču na víku od pekáče z varného skla. Je to vážně vynikající!

  • Ilona hanušová | 19. 5. 2006 11:40

    Ta sůl se potom vyhodí. On do ní nateče přebytečný tuk a z toho tuku se solí se udělá taková tvrdá krusta, která jde lehce vyklepnout z pekáčku a vyhodit. Některé sypké části jde nejspíš znovu použít, ale při finanční nenáročnosti soli to nedělám a vyhazuji.

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 10:46

    Díky za odpověď.Tak to musím vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 10:35

    Zdeno, ačkoli se to zdá být nelogické, má kuře z talíře trochu jinou chuť. V pekáčku je víc ponořené, tady se opravdu krásně opeče ze všech stran jako na grilu:-))

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 09:52

    Nějak tenhle recept nechápu.Proč péct kuře na talíři a ne v pekáči.Vždyť v tom nemůže být rozdíl.Nebo se snad mýlím?

  • jana ponáhlá | 19. 5. 2006 09:34

    Každý píše jak tento recept zná, ať s máslem nebo bez másla, ale nehodnotí. Znám jej také (dělám si jej jako dietku) a hodnotím jej 1 s hvězdičkou!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 17:54

    Valeri,nejlepší talíř na pečení je takový ten tlustý porcelánový po babičce.Peču na něm to kuře už hodně dlouho a zdá se mi,že i ten talíř voní po kuřátku,když ho jen vytáhnu z police.:o)

  • Lenka S | 18. 5. 2006 17:34

    A co potom s tou solí? Dá se ještě na něco využít nebo se vyhodí?

  • Ilona Hanušová | 18. 5. 2006 15:26

    Nejlepší kuře bez tuku, je kuře na soli. To jistě znáte. Koupí se kilovka soli, nasype do pekáče a na tu sůl se položí mírně osolené kuřátko a peče se hodinu. Sůl slouží jako nosič tepla. Kuře není přesolené- žádný strach, naopak je výborné, šťavnaté a dietní!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 15:00

    Máte pravdu,já tam taky nedávám půlku másla,ale jen 3 tenké plátky na povrch kuřátka,šťáva je potom taková jemnější,ale opravdu tam to máslo nemusí být..:o)

  • Valerie | 18. 5. 2006 14:37

    A ten talíř v troubě nepraskne? Díky Val.

  • beba | 18. 5. 2006 12:30

    V nedeľu som robila úplne bez masla, len posolené. Robievam ho tak roky a skutočne je najlepšie.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:21

    Taky ho peču bez másla a je lepší než grilované:-))

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 10:52

    1/2 másla v receptu je zbytečné, nedávám vůbec tuk a kuře si pustí tuku svého dost, jinak kuře na talíři ve výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
47
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
37
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact