• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři II.

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • sůl Lze přidat petrželku
    • žampiony
    • česnek
    • porcelánový talíř

Postup přípravy receptu

1
Kuře nasolíme a položíme na talíř prsíčky nahoru. Dovnitř můžeme vložit, petrželku, nasekaný česnek nebo žampiony, ale vůbec to není nutné.
2
Talíř s kuřetem vložíme do studené (trouby) a zapneme ji na 10-15 minut naplno. Poté zmírníme příkon na minimum a pečeme dalších 45 minut.
3
Nakonec znovu zesílíme na maximum a dopékáme cca 10-15 minut. Během pečení kuře potírám štětečkem vypečenou šťánou (hromadí se v bříšní dutině). Výsledkem je skvělé šťavnaté maso, s křehkou kůžičkou, z níž se vypeče všechen tuk. Pokud máme "zaprskanou" troubu, vytřeme ji ještě teplou hadrem namočeným do octa nebo octové vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Zapečené kuře s celerem

Zapečené kuře s celerem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka F | 26. 9. 2007 17:46

    dik Gabi,vyskusam to takto a potom oznamkujem :-)

  • Gábina H | 25. 9. 2007 14:37

    Lenko, já peču na 150 asi 1,5 hod.

  • Lenka F | 23. 9. 2007 19:40

    skusala som v teplovzdusnej rure,minimum mam 50 maximum mam 275 stupnov,kura bolo vnutri nedopecene, po dlhom dopekani bolo fajn

  • Anonym | 27. 6. 2007 11:41

    Tak jsem ho udělala. Ale prsíčkami dolů - byla v té šťávičce co se vypékala z kuřátka a byla šťavnatější než stehýnka! Nevím, zda by byla tak šťavnatá, kdyby byla nahoře. Vyloženě z nich tekla šťáva! Byla jsem zvědavá a vím, že mám vystaráno o vynikající a bezpracný recept. A ta kůžička nahoře :))) Díky Jana

  • Martina S. | 16. 5. 2006 17:39

    Velice dobré. Udělala jsem jako přílohu nádivku a brambory. Ale tak dobré kuře jsem ještě nikdy nejedla, doma mám přikázáno nadále péct takhle.

  • Lidka Puchingerová | 5. 5. 2006 11:29

    Včera jsem dělala poprvé a už ho jinak dělat nebudu.Díky za recept, neměla jsem k tomu dlouho odvahu,ale je výborné

  • Di | 19. 6. 2005 21:46

    Omlouvám se, ale s horkovzdušnou troubou nemám žádné zkušenosti. Kuře jsem vždy pekla v plynové nebo elektrické troubě.

  • Jana H. | 18. 6. 2005 10:11

    Dotaz pro Di: pro horkovzdušnou troubu chápu to tak, že maximum 250 stupňů a minimum asi 50 stupňů? Díky za odpověď. Jana H.

  • Di | 17. 6. 2005 20:19

    Zkuste to, Airan, není to rozhodně nic těžkého. Chutná jako grilované kuře. Klidně ho i můžete posypat trochou grilovacího koření. Ale pozor aby se nahoře nespálilo.

  • Airan Novakova | 17. 6. 2005 17:51

    Jeste nikdy jsem to nezkusila, musi to mit chut jako grilovane kure, ne?

  • Míla.K. | 17. 6. 2005 13:21

    MOhu také doporučit i když ho nepeču na talíři,ale na víku od kulaté,nebo oválné zapékací mísy.Spodky po 25 letech vzaly za své,ale víka zatím drží.K tomu dělám klasické chlupaté knedlíky,do kterých přidám prášek do pečiva,jsou potom pěkně nadýchané, k tomu hodně šťávy z kuřete, aby plavaly.Dobrota i když tady ,jak kdo!?

  • Jana Stulíková | 17. 6. 2005 10:32

    Tak jedině takhle dělám kuře.Jinak mi ho doma nechtějí.Je to opravdu výtečné.Jako grilované.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Porcelánový talíř Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Pohankový salát

Pohankový salát

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Zlatý olympionik Lukáš Krpálek: Jde se poprat do Ulice!

Zlatý olympionik Lukáš Krpálek: Jde se poprat do Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact