• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře na nových bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na nových bramborách

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na nových bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře rozporcované nebo čtvrtky (či stehna)
    • brambory nové
    • česnek
    • bylinky
    • sůl
    • koření na kuře

Postup přípravy receptu

1
Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé bylinky.
2
Také se dají brambory zakápnout česnekovým olejem. Na takto ochucené brambory položíme kuře (když máme celé, tak ho rozčtvrtíme) a okořeníme dle chuti.
3
Pečeme v troubě cca 1,5 hodiny a cca 20 minut před dokončením sejmeme víko, aby se nám na kuřeti udělala kůrka.
4
Na talíři jsem brambory posypala pórkem, nebo může být i pažitka a když uděláme jestě salátek, tak máme dietní a zdravé jídlo, které nezabere moc času.
5
Poznámka: římský hrnec samozřejmě před použitím namočíme do studené vody, na cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená křídla na nových bramborách

Pečená křídla na nových bramborách

Salát z nových brambor s cherry rajčátky

Salát z nových brambor s cherry…

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladan M | 13. 9. 2008 17:04

    Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A

  • Kačka | 13. 6. 2008 11:16

    Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!

  • Julius Caesar | 9. 7. 2007 22:18

    je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.

  • marek jan | 15. 5. 2007 17:40

    Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit

  • Hana Rožníčková | 2. 5. 2007 10:25

    Lado, děkuji za přidání fota.

  • Majka Rončáková | 30. 4. 2007 12:08

    Dělám to na vyšším plechu na pečení moučníků a jsem spokojena.

  • štěpa | 29. 4. 2007 12:21

    římský hrnec je taková nádoba, která materiálem připomíná klasický obyčejný květináč(k sehnání ve větších marketech,v domácích potřebách a anebo v makru),prodává se v různých velikostech a šikovně se v něm vaří.jen se nechá nasát vodou,nahází se do něj třeba to co je výše v receptu,šup s tím do trouby a pak už se to jen peče,bez podlévání a tak-praktické a zdravé

  • Irena Klasová | 27. 4. 2007 14:03

    Vypadá to pěkně, ale zatím doma římský hrnec nemáme, škoda.

  • Anonym | 27. 4. 2007 13:36

    Co je to římský hrnec ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Koření na kuře Kuřecí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Vánoční štola

Vánoční štola

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

96
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
58
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
  • Recepty.cz
  • Kuře na nových bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact