• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na kmíně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pečené kuře je klasika, a když ho navíc ovoníte kmínem a jako nádivku použijete jablka, bude výsledek vynikající. Nezapomeňte jej během pečení podlévat černým pivem. S knedlíkem a červeným zelím je tento tradiční český pokrm bezkonkurenční.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule oloupané
    • sůl
    • kmín
    • červené zelí dušené, k podávání
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (chlazené)
    • pivo - černé na podlévání
    • 2
      ks jablka středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky

Postup přípravy receptu

1
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Huli-Huli

Kuře Huli-Huli

Kuře tandoori

Kuře tandoori

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • učeň | 13. 11. 2013 21:49

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  • učeň | 13. 11. 2013 19:39

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  • filip | 10. 11. 2013 19:33

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:33

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Domácí perník

Domácí perník

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
45
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
44
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
40
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
38
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Kuře na houbách
Kuře na houbách
Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
Kuře na chilli a na česneku - výborná…
Kuře na kaparech
Kuře na kaparech
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na nových bramborách
Kuře na nových bramborách
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact