• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Napište svůj komentář k receptu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • glutasol
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • paprika červená - pálivá
    • drůbeží vývar nebo vepřový
    • 1
      lžíce tasavela lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.
2
V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Hnusná | 9. 2. 2008 13:21

    Mate to tu fakt trapne!!!!!!!!!!!!

  • sarka studnarova | 2. 1. 2007 09:54

    tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut

  • Pastis Petite | 23. 12. 2006 09:09

    Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:29

    myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší

  • Marcela | 21. 12. 2006 12:47

    Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drůbeží vývar Glutasol Ocet Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tasavela Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Friulské frico

Friulské frico

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

68
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
40
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact