• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Napište svůj komentář k receptu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • glutasol
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • paprika červená - pálivá
    • drůbeží vývar nebo vepřový
    • 1
      lžíce tasavela lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.
2
V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Hnusná | 9. 2. 2008 13:21

    Mate to tu fakt trapne!!!!!!!!!!!!

  • sarka studnarova | 2. 1. 2007 09:54

    tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut

  • Pastis Petite | 23. 12. 2006 09:09

    Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:29

    myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší

  • Marcela | 21. 12. 2006 12:47

    Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drůbeží vývar Glutasol Ocet Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tasavela Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Hnětynky

Hnětynky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact