• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Napište svůj komentář k receptu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • glutasol
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • paprika červená - pálivá
    • drůbeží vývar nebo vepřový
    • 1
      lžíce tasavela lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.
2
V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Hnusná | 9. 2. 2008 13:21

    Mate to tu fakt trapne!!!!!!!!!!!!

  • sarka studnarova | 2. 1. 2007 09:54

    tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut

  • Pastis Petite | 23. 12. 2006 09:09

    Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:29

    myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší

  • Marcela | 21. 12. 2006 12:47

    Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drůbeží vývar Glutasol Ocet Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tasavela Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky

Muffinky

Americká pizza

Americká pizza

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

392
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
110
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
24
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact