• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kulatý jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Kulatý jablečný koláč

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulatý jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      hrnek hrubá mouka
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 0,50
      ks hera
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Všechno smícháme a polovinu směsi nasypeme do větší kulaté formy. Na to vložíme omytá a oloupaná jablka nastrouhaná na hrubším struhadle a posypeme je cukrem a skořicí. Na jablka nasypeme druhou polovinu směsi a koláč zvolna upečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut. Doufám, že tu tenhle recept ještě není, ale nedávno jsem ho dostala od kamarádky a moc nám chutná, je rychlý a není moc sladký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 12. 2010 12:46

    Dobrý den, tuk je opraven, jablka nejsou ani ve staré verzi, bohužel.

  • recepty73
    recepty73 | 9. 12. 2010 12:55

    ...chybějí jablka a tuk je asi taky špatně :-\

  • Klara Liskova | 2. 8. 2010 21:37

    Vyborna,druhou cast testa jsem nastrouhala na struhadle a posypala s ni jablka.. Vypada to krasne a chutna jeste lepe..

  • Tereza J. | 27. 3. 2009 09:59

    To viete, Zdenka, niekto má dlhé vedenie...

  • Zdena z JM | 27. 3. 2009 06:23

    Terezo, Vy jste ty komentáře asi nepochopila. Tady nejde o to, že je málo těsta, ale o to, že z 1/2 hrnku mouky, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hery a 1 vejce nevznikne drobenka, ale jakási mazlavá hmota. Alespoň to tak většina přispivatelek píše. A vypadá to, že to mnohé z nich vyzkoušely a měly s tím problém.

  • Tereza J. | 26. 3. 2009 18:15

    Blanička, môže to byť tak ako vravíte... len ten môj koláč je na celý klasický plech, a toto je na okrúhlu formu, teda množstvo musí byť menšie. Skúsim a uvidím, či budem dorábať cesto :)))))

  • Blanka Vr. | 26. 3. 2009 14:55

    Jo, Terezko, ale vy v receptu uvádíte 4 hrnky sypké hmoty a tady je uvedena jen 1/2 hrnku. Nejde o složení receptu, ale o pravděpodobně špatně uvedený poměr. Já osobně si myslím, že je to jen překlep. Jinak po úpravě bude koláč jistě výborný.

  • Tereza J. | 26. 3. 2009 13:57

    Už dávnejšie som tu pridala veľmi podobný koláč, pod názvom Jablečná pochoutka. Je to na tom istom princípe a je dobrý, takže nevidím dôvod, prečo by tento koláč nebol dobrý a recept mal chybičky. Vyskúšam a potom napíšem.

  • Iva- Ma | 26. 3. 2009 13:38

    Nevím,zda není lepší upravit autorkou recept,aby to bylo "to pravé ořechové".Je tam nějaká chybička a pro začátečníka může být problémová.A tolik připomínek v komentáři -Moniko T. koukněte na to s kamarádkou :-)))

  • Blanka Vr. | 26. 3. 2009 10:47

    Moniko, zkuste si ještě jednou přečíst recept. Myslím si, že tam patří 1 1/2 hrnku mouky. Takto napsaný recept opravdu musí být sladký a strašně mastný.

  • zdenka supolova | 25. 3. 2009 21:27

    Těsto je jakž takž sypané jen než se přidá vajíčko a půl Hery je taky strašně moc na půl hrnku mouky.Samozřejmě,že formu jsem vymazala i vysypala a dala dvě velká jablka.Je to prostě katastrofa,nedělejte.Tak jak to napsala Amy je podle mě odpovídající,zkusím.

  • Amy - | 25. 3. 2009 18:56

    základ drobenkového koláče do kulaté formy 30 cm, spodní a horní vrstva: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1/2 prášku do pečiva, 1 malé vejce, 50 g másla

  • Amy - | 25. 3. 2009 18:51

    Mám pocit, že mluvíme o jiných hrncích. Pokud dáte půl hrnce na polívku mouky a cukru, tak potom vám to možná s tím vajíčkem udělá drobenku. Jinak neeee.

  • Monika T | 25. 3. 2009 12:48

    Dámy, recept som po poslednom komentáre vyskúšala znovu, a naozaj neviem kde by mohla byť chyba, keďže mne opäť raz krásne vyšiel. Koláč sa mi nezdal sladký pretože kamarátka tam dala menej cukru, čo som zopakovala, ale myslím, že ani tak nemôže byť nejak extra sladký. Cesto je sypané, švédsky sypaný koláč som zatiaľ nerobila, tak nemôžem porovnať, ale s cestom sa nemôže zle pracovať, pretože je naozaj sypané...Mrzí ma , že máte zlú skúsenosť.:( Ešte podotýkam že forma by mala byť určite vymazaná a vysypaná múkou a tých jabĺk stačia tak 4 kusy.

  • Jana Řezníčková | 25. 3. 2009 11:01

    Autorko Moniko, jak je to teda s tím receptem? Když čtu komentář, tak to vypadá, že jste ho buď nezkoušela a jen ochutnala u kamarádky, nebo jste trošku popletla suroviny?? Podle Zdenky se s takovým těstem nedá pracovat a navíc ..škoda těch drahých jablek. No, hlavně, že se nestalo nic horšího, pokaždý se to holt nepovede, no:)

  • zdenka supolova | 24. 3. 2009 19:34

    Nepíšu to ráda,ale musím:v tomto receptu je zřejmě chyba v množství mouky,se Šv.sypaným to nemá vůbec nic společného,strašně sladké těsto a ještě se cukrují jablka,nebylo to k jídlu a jelo do koše.Bohužel,nedoporučuji zkoušet.....

  • Marie L. | 24. 3. 2009 14:47

    Koláč bude určitě dobrý, znám ho pod názvem "Sypaný švédský koláč" ale tam bez vajíčka. Dělám ho s letními jablíčky a ta jsou hodně kyselá, takže se to s tím cukrem vyrovná.

  • zdenka supolova | 24. 3. 2009 14:36

    Maruško,díky za bleskovou odpověď,šlo to krásně,než se přidalo vajíčko,já nevím,koupila jsem 4 drahá jablíčka,jestli by nebylo lepší je sníst jen tak:-)

  • zdenka supolova | 24. 3. 2009 14:33

    Jo a autorka píše,že není moc sladký,no nevím,vždyť je tam stejně mouky jako cukru.

  • Marie L. | 24. 3. 2009 14:32

    Myslím, že z těch ingrediencí by mělo být něco jako sypání, ne těsto, ale je tam vajíčko, tak nevím, asi bych to nacupovala, jak se dá. nebo pokladla lžící, ono se to speče, nebojte.

  • zdenka supolova | 24. 3. 2009 14:27

    Lidičky,poraďte,mám rozděláno a je to divné,nemá tam být 1 hrnek mouky?Polovinu směsi "nasypeme",no já z toho mám blátíčko,spodní půlku jsem jakž takž rozmatlala,ale jak tam dám tu horní si nedovedu ani představit.Prosím ,rychle....

  • Majka Rončáková | 24. 3. 2009 12:56

    Mám skleněnou kulatou formu a jsem s ní maximálně spokojena, je to přesně na půl dávky velkého plechu.

  • Jana Řezníčková | 24. 3. 2009 11:46

    Budu si muset časem pořídit tu silikonovou. Mám už takový plech na muffiny a je to perfektní. Takže s tou starou plechovou nic nezmůžu :(.

  • Jana T. | 24. 3. 2009 07:57

    Jani, podobné zkušenosti mám s keramickou koláčovou formou, proto ji používám jen na nepečené moučníky. Peču ve skleněné nebo kovové (obyčejný kulatý plech - žádný nepřilnavý povrch) a teď i v silikonové.

  • Jana Řezníčková | 24. 3. 2009 07:00

    Až budu zkoušet, raději upeču na menším plíšku, protože nemám dobré zkušenosti s koláčovou formou! Nikdy se mi těsto zespodu pěkně neopeče, nevíte, čím to je??

  • Monika T | 23. 3. 2009 19:34

    Musím sa priznať, že ja osobne som to na celý plech ešte nerobila, mne sa to páči práve v tej okrúhlej forme,a s cestom nie sú žiadne problémy, je to naozaj vynikajúci koláč.

  • zdenka supolova | 23. 3. 2009 17:40

    Tenhle recept mě zaujal,opravdu stačí z jednoho hrnku mouky na celý plech a nespojí se těsto,myslím,když je tam to vajíčko?

  • Alena Vašicová | 23. 3. 2009 15:37

    Je to perfektní buchta, superrychlá. Dá se udělat i s jiným ovocem, případně s více druhu ovoce, nebo i zkombinovat s tvarohem. Většinou peču ze dvou dávek na celý plech.Doporučuji upéct!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
14
Máslové řízky
Máslové řízky
13
Dýňová tortila
Dýňová tortila
10
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Kulatý jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact