• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kukuřičná mouka žlutá hrubá (cornmeal)
    • 120
      ml studená voda
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička máslo
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 6
      ml ocet 1,25 lžičky
    • 7
      špetka bezfosfátový prášek 1,25 lžičky, kypřící (vinný kámen)

Postup přípravy receptu

1
Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee). Ohřát pánev průměru 24 cm velmi mírným teplem a nechat rozpustit máslo na pánvi.
2
Rozsypat kypřící prášek (až 1 a 1/2 lžičky) po hladině a rychle rozmíchat ve směsi. Nalít na předehřátou pánev s rozpuštěným máslem. Péct pod pokličkou (talířem) ze začátku 5-8 minut středním ohřevem, vyklepat vysráženou vodu z pokličky. Dále péct mírným ohřevem proti připalování asi 20 minut a vyklepat vodu z pokličky.

RADA: Jaký je rozdíl mezi práškem do pečiva a jedlou sodou?

3
Svítek je uprostřed silný přibližně 18 mm, na krajích méně. Propečení zkusit špejlí, párátkem - vlhkost na špičce. Svítek je poměrně suchý, lze přidat více másla do těsta. Povrch lze namazat povidly nebo máslem.
4
Poznámka autora receptu: Názvy cornbread southern style, pane di maís, broa, oksusu-ppang. Ocet je nutný pro reakci s vinným kamenem. Lze použít kyselinu citronovou. V originálním receptu je použit olej ve větším množství. V případě většího pečeného objemu lze péct v troubě (vhodná forma). Je nutné uvážit výslednou tloušťku pro dobré propečení. Je nutná pouze hrubá kukuřičná mouka. Jinak je výsledek hutný bez nakypření. Při použití fosfátového kypřícího prášku je značná pachuť (lze překrýt cukrem) a jsou 2 noci po sobě sny. Po použití BIO kypřícího prášku je sen pouze 1 noc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

Kukuřičný vdolek kynutý, základní…

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezfosfátový prášek Kukuřičná mouka Máslo Ocet Studená voda Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Lívance II.

Lívance II.

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
21
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
21
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
17
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
15
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact