• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný chowder
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný chowder

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
4fotografie
Nahrát fotku
 

Velmi hustá a sytá polévka oblíbená v Americe, která se hodí i jako samostatný chod, má řadu variací. Tato je s bramborami, kukuřicí, slaninou, mrkví a řapíkatým celerem, zahuštěná smetanou. Připravit ji ale můžete s rybou, mořskými plody nebo třeba dušeným masem.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      snítka řapíkatý celer
    • slunečnicový olej
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 3
      ks kukuřice předvařené klasy
    • 750
      ml zeleninový vývar nebo masový
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku přidejte lžíci oleje a zeleninu restujte asi 8 minut. Mezitím oloupejte brambory a pokrájejte je na malé kostky. Z kukuřičných klasů okrájejte zrna: postavte je svisle na prkénko a zrna odkrojte několika řezy shora dolů.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Zeleninový základ zalijte vývarem, přidejte brambory, kukuřičná zrna i okrájené klasy. Přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké. Poté vylovte klasy, ty už nebudete potřebovat, vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí a pepřem a už jen krátce prohřejte. Na jednotlivé porce pak nasypte na kousky nalámanou vypečenou slaninu a nasekanou pažitku.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka s lososem

Bramboračka s lososem

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar Kuřecí vývar Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Jiné / speciální polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Kukuřice Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Kukuřičné placky se špenátem
Kukuřičné placky se špenátem
Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní…
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kulajda
Kulajda
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný chowder
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact