• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný chowder
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný chowder

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
4fotografie
Nahrát fotku
 

Velmi hustá a sytá polévka oblíbená v Americe, která se hodí i jako samostatný chod, má řadu variací. Tato je s bramborami, kukuřicí, slaninou, mrkví a řapíkatým celerem, zahuštěná smetanou. Připravit ji ale můžete s rybou, mořskými plody nebo třeba dušeným masem.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      snítka řapíkatý celer
    • slunečnicový olej
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 3
      ks kukuřice předvařené klasy
    • 750
      ml zeleninový vývar nebo masový
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku přidejte lžíci oleje a zeleninu restujte asi 8 minut. Mezitím oloupejte brambory a pokrájejte je na malé kostky. Z kukuřičných klasů okrájejte zrna: postavte je svisle na prkénko a zrna odkrojte několika řezy shora dolů.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Zeleninový základ zalijte vývarem, přidejte brambory, kukuřičná zrna i okrájené klasy. Přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké. Poté vylovte klasy, ty už nebudete potřebovat, vmíchejte smetanu, polévku dochuťte solí a pepřem a už jen krátce prohřejte. Na jednotlivé porce pak nasypte na kousky nalámanou vypečenou slaninu a nasekanou pažitku.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka s lososem

Bramboračka s lososem

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar Kuřecí vývar Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Jiné / speciální polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Kukuřice Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Brampatáčky

Brampatáčky

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Cuketové křupavé bramboráky
Cuketové křupavé…
23
Obalovaná česneková křidélka
Obalovaná česneková…
20
Vajíčková pomazánka s řepou
Vajíčková pomazánka s…
20
Mramorová bábovka ze šlehačky
Mramorová bábovka ze…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kukuřičné placky se špenátem
Kukuřičné placky se špenátem
Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní…
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kulajda
Kulajda
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný chowder
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact