• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kubánský dort
Napište svůj komentář k receptu

Kubánský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kubánský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dortový piškot kakaový
    • 4
      ks banány
    • 1
      sklenice marmeláda ostřejší
    • 1
      kelímek pařížská šlehačka
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
2
Domácí příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa.Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kubánský dort jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 8. 7. 2013 16:54

    Vidíte, sádlo, to jsem ještě nezkoušela. Člověk se furt učí.http:

  • hanka | 13. 3. 2013 23:27

    čokoláda neměla odpovídající teplotu a byla přehřátá. Na to je dobrý test, rozehřátou čokoládu si trošičku nalijete na předloktí jako je to s umělou výživou pro mimča a tak poznáte správnou teplotu.

  • hanka | 13. 3. 2013 23:24

    dort se polévá bez formy a nejlépe na mřížce na kterou dort dáte a polejete pak rovnoměrně setřete čokoládu opatrně z vrchu

  • hanka | 13. 3. 2013 23:22

    ne to jsou dva kelímky je to pul litru ;-)

  • bartíšínek
    bartíšínek | 21. 9. 2012 16:46

    Dělala jsem ho kamarádkám k 18 a s korpusem 1,2,3 (http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601) -> skvělý dort. Dělala jsem ho bez polevy, bála jsem se, že to zkazím, ale i tak byl super.

  • bartíšínek
    bartíšínek | 21. 9. 2012 16:43

    2

  • tt | 18. 9. 2012 15:29

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601

  • tt | 18. 9. 2012 07:57

    0,5l smetany ke šlehání je jeden kelímek? 250g ?

  • Týna | 1. 3. 2012 20:44

    chtěla byh se zeptat, když dort poléváte z vrchu, máte jej ještě pořád ve formě na korpus ? Nebo vše už se "svlečeným" dortem?

  • fdig vqerriovng qcšřt | 5. 9. 2011 13:53

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Kuře | 5. 7. 2011 19:11

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601 ;-)

  • Lenka | 11. 5. 2011 21:31

    Hledala jsem recept na domácí korpus,ale pod názvem 1,2,3-nejlepší dort,jsem jej nenašla.Nemůžete mi někdo poradit?

  • Bára Lomová | 10. 5. 2011 14:30

    spíš ste ji špatně vyšlehala...nebo byla poleva příliš horká, bylo jí mnoho..těžko soudit.

  • Lucka | 30. 4. 2011 09:16

    Hm.Dort se vedl až do té chvíle než přišla na řadu poleva. Dort se šlehačkou byl v lednici přes půl hodiny a šlehačka se po polití rozplizla jako tající sníh. Takže byl dort málo vychlazený? :-\

  • Marta Petrovcová | 23. 4. 2010 14:23

    S tou polevou bych strach neměla. Dejte dort vychladit důkladně do ledničky a pak polijte vlažnou čokoládou. Šlehačka se nerozteče, ani krém.

  • Michaela Ramirez | 1. 2. 2008 11:08

    tenhle dort je opravdu moc dobry a jednoduchy.

  • Jana B. | 14. 9. 2007 11:19

    Dobrý den, mam dotaz, chci tento dort upéci rodičům k výročí, ale chtěla bych na něj nakonec postavit marcipánové postavičky nevěsty a ženicha, myslíte, že je dort udrží?? děkuji předem za odpověď.

  • Katka Maršálková | 1. 6. 2007 10:28

    tak jsem o víkendu upekla. Dělala jsem k němu ten piškot - 1,2,3 nebo jak to je, jenže se mi jeden žloutek protrhl o skořápku a spadnul mi přímo do bílků, přestože jsem se ho snažila všechen vyndat, stejně mi tam malinké kousky zůstaly a bílek se mi nevyšlehal do tuha. Bylo mí líto šesti vajec, tak jsem dílo dokončila a přidala ještě trochu mouky. Je fakž, že piškot byl asi tvrdčí než by měl normálně být, ale i tak byl tento dort výborný :o) Příště si musím dát pozor s oddělováním vajec. Ještě mě napadlo dát na banány jednu tu šlehačku hnědou-pařížskou a na ní pak druhou jen čistě bílou a na to tu čokoládu. Měla jsem obavy, že mi ta šlehačka poteče, když na ní naliju tu vlažnou čokoládu, ale povedlo se to a hlavně s tím sádlem byla poleva krásně lesklá a při krájení se nelámala - fakt super !

  • Katka Maršálková | 18. 5. 2007 08:44

    Jarka, tak jo, vyzkouším to, jak píšete, děkuju.

  • Jarka O. | 17. 5. 2007 17:45

    Katko, ale já takhle polévám moučníky už řadu let a v pohodě. Musíte vystihnout ten správný okamžik, kdy je čokoláda ještě tekutá, ale už není teplá. A když bude krém vychlazený, půjde to dobře, uvidíte. Udělejte si polevu řidší - více tuku, dejte do ní sádlo, bude tuhnout pomaleji a budete ji moci déle roztírat. Roztírejte lehce, aby se nesmíchal krém s polevou. A drobné nerovnosti a nesrovnalosti zaniknou, až moučník nakrájíte :-))

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 15:43

    Jarka: no nevim nevim, jestli to vydrží i když to bude vlažný...., pak zase zhoustne ta čokoláda a bude se to špatně roztírat - udělají se hrudky...

  • Jarka O. | 17. 5. 2007 13:30

    Katko, polevu lijte vlažnou. Pak se Vám ani žádný krém ani šlehačka pod tím nerozteče.

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 11:34

    Mám takový dotaz: co se stane s tou šlehačkou, když na ní naliju teplou čokoládu? To se přece musí roztéct? Nebo jak to děláte vy?

  • Adél | 19. 3. 2007 21:00

    jsem moc ráda, že vám chutnalo, dámy:-)

  • Lada Kratochvílová | 19. 3. 2007 19:07

    vynikající !!!! Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření a jedné tyčinky ledových kaštanů.

  • Jana z VM | 12. 3. 2007 07:38

    Vyzkoušeno, snězeno - byl výborný. Dělala jsem korpus netradičně z hrubé mouky a byl dost suchý. Je sice pravda, že trochu zvláčněl, když se potřel meruňkovým džemem a a na něj přišly ty ostatní dobroty, ale příště udělám z polohrubé mouky. Dávám 1!

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 15:32

    A recept na korpus je pod názvem "1,2,3 -nejlepší dort", tak podle toho dělám dorty poslední dobou.

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 15:22

    Katko, právě to sádlo krásně polevu spojí, ona krásně ztuhne a když se potom krájí, není tak tvrdá a vůbec se neláme. Stojí za to koupit sádlo, když je doma nemáte. Navíc se krásně leskne !!!

  • Katka Maršálková | 7. 3. 2007 13:21

    A máte někdo recept na ten kakový korpus? Radši si ho upeču doma, ty kupované mi nechutnají. Jano z VM, musí to být přímo vepřové sádlo, nebo to může být i Ceres, Iva, nebo nějaký takový tuk?

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 11:49

    Kday uděláte polevu z čokolády na vaření a sádla, nikdy se Vám nestane, že poleva popraská. Mám s tím dobré zkušenosti.

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 10:41

    mockrát děkuju za rady...Příště uvidíme :-)))

  • Simča Sládková | 7. 3. 2007 10:33

    Jaňule - spíš než "teplé" bych napsala "vařící" či "horké". Když se tam nůž trochu zahřeje, vjede do polevy jako co másla... A před dalším říznutím opět do té horké vody.....

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 09:47

    Jaňule, zkuste před krájením namočit nůž do teplé vody

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 09:05

    nechápu, jak může někdo umět rozkrájet cokoli z čokoládovou polevou tak krásně jak je to na obrázku. Mně se vždycky poleva rozláme...

  • Jana z VM | 7. 3. 2007 08:27

    Určitě dám vědět , ale předem vím, že to bude výborné !! On totiž "chlapec" může všechno, kde jsou banány.

  • Adél | 6. 3. 2007 17:38

    Paní Jano, dejte potom vědět. Přeju, a't se povede:-)

  • Jana z VM | 6. 3. 2007 11:09

    Těším se, že vyzkouším o víkendu synovi Tomovi k svátku.

  • Jarka | 5. 3. 2007 15:19

    Děkuji za výborný recept.

  • Anonym | 25. 2. 2007 11:39

    je to moc jednoduché a výborné

  • englicka marketa | 24. 2. 2007 12:51

    znám,jednoduché zato moc dobré....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Dortový piškot Marmeláda Pařížská šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Andělská roláda

Andělská roláda

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
22
Jablečná buchta
Jablečná buchta
17
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Křupavý koláček.....Danča
Křupavý koláček.....Danča
Křupavý salát se šunkou
Křupavý salát se šunkou
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kubánský dort jako z cukrárny
Kubánský dort jako z cukrárny
Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně
Kugel s rýží na sladko - židovská…
Kukuřice v alobalu
Kukuřice v alobalu
  • Recepty.cz
  • Kubánský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact