• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kubánské kongri
Napište svůj komentář k receptu

Kubánské kongri

autor: Václav Froněk
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kubánské kongri
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g fazole velké (červené, černé, barevné apod.)
    • 400
      g vepřové maso
    • 4
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 150
      g sádlo
    • 400
      g rýže
    • 100
      g slanina
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou. Uvařené fazole slijeme a vodu uchováme.
2
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přidáme maso a vše osmahneme. Přilijeme vodu z fazolí, osolíme, opepříme (kdo snese ostřejší, může přidat chili) a důkladně povaříme.
3
Pak přidáme propláchlou, okapanou rýži a dusíme doměka (množství vody upravit -,+). Přidáme kmín dle chuti. Nakonec přidáme fazole a prohřejeme a ještě dochutíme solí a pepřem (možná fantazie).
4
Slaninu nakrájíme na nudličky a nasucho opečeme na pánvi. Hotové jídlo nandáme na misky (talíře), posypeme osmahlou slaninou a můžeme dozdobit bylinkami.
5
Fazole s rýží není pouze jídlem na Kubě, ale jedí to černoši i míšenci již odpradávna.
6
Tento recept jistě není originální. Já ho dostal od kamarádky, která na Kubě byla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kubánské potaje

Kubánské potaje

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • to je jedno | 18. 2. 2008 15:36

    Přesně tak, souhlasím s komentáři. Mého přítele taťka je taky kubánec a dělá to tak. Žádné vepřové, kmín a chilly. dělejte to s kuřecími stehny, protlakem(kečupem), česnekem a cibulí. Maso děláme zvlášť.

  • Anonym | 12. 9. 2007 01:36

    Congrí. Jenže: 1) Pro přípravu se používají zásadně černé fazole. 2) Kubánci nepoužívají žádné ostré koření, takže žádné chili. 3) Kmín taky ne. 4) A především: congrí (rýže s černými fazolemi) je příloha, maso (pokud je, a to je na Kubě spíše velmi výjimečný zázrak) se připravuje zvlášť - vepřové pečené po zakapání limetkovou šťávou.

  • Milada I. | 11. 9. 2007 21:50

    Toto jídlo je bezva opravdu s kuřetem na kousky,přidat majdu s cibule,česneku,kečupu.Dusit na plotně,ke konci přidat asi 2 brambory na kostky a nechat v troubě do upečení brambor.Tu majdu dávám i do té rýže s fazolema,bez toho vepřového a slaniny.To kuře nasekat i s kostí.Nám to moc chutná.

  • Lisandra Ramirezová | 11. 9. 2007 17:10

    toto jídlo se jmenuje kongry..nevím, jak se to přesně píše.ale moje maminka mi to vaří od malička. naučil jí to táta, který je taky kubánec. je to výborné. postup tu sice máte odlišný. já to třeba dělám bez masa a používám to jako přílohu nejlépe ke kuřátku :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Kmín Pepř mletý Petrželka Rýže Sádlo Slanina Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

197
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Masovo-zeleninová rýže
Masovo-zeleninová rýže

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Kubánské kongri
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact