• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí špízy yakitori
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí špízy yakitori

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, čím překvapit své blízké o letní grilovačce? Vyzkoušejte japonskou specialitu v podobě krůtích špízů yakitori. Doplněné jarními cibulkami chutnají naprosto báječně.

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Suroviny

6 porce
    • 800
      g krůtí maso
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 1
      lžička semínka sezamová
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • sůl a pepř
  • Omáčka
    • 0,25
      hrnek sojová omáčka
    • 0,50
      hrnek voda
    • 0,25
      hrnek hnědý cukr
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      stroužek česnek lisovaný
    • 2
      lžička zázvor nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody. Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte ho, opepřete a potřete olejem. Proužky masa napíchejte na špejle, naskládejte na talíř, posypte sezamem a nechte asi půl hodiny odpočinout.
2
Zatím připravte omáčku. Do kastrůlku dejte všechny suroviny. Na mírném ohni vařte, až se množství zredukuje zhruba na polovinu až třetinu. Bude to trvat 15–20 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Špízy naskládejte na rozpálený gril, přiklopte a grilujte asi 2 minuty, nyní je potřete omáčkou, otočte a potřete z druhé strany. Opět přiklopte a grilujte dalších 6–8 minut. Každé 2 minuty potírejte omáčkou.

RADA: Jak na výborné ražniči

4
Cibulky očistěte, bílou část namočte do omáčky a rozložte na gril tak, aby zelená nať byla mimo žhavé uhlíky. Grilujte je asi 6 minut a průběžně otáčejte. Vnější část cibulek lehce zuhelnatí, můžete ji před konzumací oloupat, ale není to nutné, vnitřek krásně zesládne. Cibulky podávejte ke špízům spolu se zbylou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinované kuřecí špízy s mangovým salátem

Marinované kuřecí špízy s mangovým…

Lososové špízy s teriyaki

Lososové špízy s teriyaki

Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami

Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD Grilování & BBQ
Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hnědý cukr Jarní cibulka Krůtí maso Olej Rýžový ocet Semínka Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Tartaletky

Tartaletky

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

258
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
181
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
169
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
101
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
89
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Kaira Hrachovcová šokovala: Přišla o vlasy!  Podivná slova jako vysvětlení

Kaira Hrachovcová šokovala: Přišla o vlasy! Podivná slova jako vysvětlení

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Krůtí stehna se zeleninou
Krůtí stehna se zeleninou
Krůtí stehno s okurkami
Krůtí stehno s okurkami
Krůtí stehno trochu na divoko
Krůtí stehno trochu na divoko
Krůtí vejmysl
Krůtí vejmysl
Krůtí závin
Krůtí závin
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Krůtí špízy yakitori
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact