• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí řízky se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí řízky se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks krůtí maso řízky
    • 750
      g špenát čerstvý nebo mražený (2balíčky)
    • 125
      g garnáty nemusí být
    • 150
      g žampiony i sterilované
    • 75
      g sýr niva
    • 40
      g ementál
    • 3
      ks šalotka 2 - 3
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou, prolisovaným česnekem a svaříme do krému. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sterilované scedíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a společně s žampiony podusíme na 1 lžíci másla, dokud se voda neodpaří. Osolíme, opepříme. Vmícháme garnáty a petrželku. Krůtí maso omyjeme, osolíme , opepříme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme si 2 lžíce másla a řízky na něm opékáme po 2 min. z každé strany. Vymastíme ohnivzdornou misku , vložíme špenát, na něj krůtí řízky, pak směs garnátů a žampionů a zalijeme krémem z nivy. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 225 °C a pečeme 25 min. Jako příloha se hodí těstoviny, zapíjíme bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 12. 2010 17:40

    V receptu se píše o smetaně, která se svaří s česnekem a nivou do krému. V ingrediencích ale není uvedena. Bylo by možno ji doplnit? Děkuji. Ivana

  • Simča Sládková | 25. 7. 2009 20:45

    Kláro - garnáti jsou mořští korýši, ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší. Vaří se ve slané vodě asi 15 minut. Používají se buď přímo na žemlích s máslem nebo se z nich přípravují polévky, omáčky, saláty nebo paštiky. Zdroj - http://slovnik.vareni.cz

  • Klára Keselyova | 25. 7. 2009 20:09

    Čo je to "garnát"? Ospravedlňujem sa za neznalosť.

  • Ivana Rezková | 25. 7. 2009 12:16

    Recept je opravdu výborný.Trochu náročný na přípravu ale výsledek opravdu stojí za to.Dávám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ementál Garnáty Krůtí maso Máslo Pepř mletý Petrželka Šalotka Špenát Strouhanka Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

241
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
17
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact