• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí pečeně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodné domácí pečínky jsou jako stvořené k nedělnímu obědu. Připravit si je lze z masa hovězího, vepřového nebo krůtího, jako v tomto receptu. Šťavnatou pečeni prošpikovanou stroužky česneku můžete doplnit např. čerstvým špenátem a bylinkovými knedlíčky. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg krůtí prsa
    • 8
      stroužek česnek
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks citron kůra i šťáva
    • 4
      snítka tymián
    • 1
      ks cibule
    • 200
      ml bílé víno suché
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte kuchyňským provázkem do válečku.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Máslo promněte se solí, čerstvě mletým pepřem, polovinou jemně nastrouhané citronové kůry a nasekaným tymiánem. Do masa vmasírujte ochucené máslo a vložte ho do pekáče. Obložte zbylým česnekem, cibulí pokrájenou na čtvrtky či osminky a podlijte vínem. Pečte 40 minut.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Maso přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Maso krájejte na plátky a podávejte se špenátem a bylinkovým knedlíkem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Citron Krůtí prsa Máslo Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

106
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
103
Pita s cizrnovým salátem
Pita s cizrnovým salátem
64
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
50
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
42
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Krůtí medajlonky se sýrem
Krůtí medajlonky se sýrem
Krůtí na smetaně
Krůtí na smetaně
Krůtí nudlová polévka
Krůtí nudlová polévka
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou
Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a…
Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Krůtí prsíčka podle hospodskýho
  • Recepty.cz
  • Krůtí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact