• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
Napište svůj komentář k receptu

Krůta po americku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta po americku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg krůtí maso celá krůta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g margarín
    • 5
      plátek toastový chléb opečený
    • 4
      lžíce petrželka
    • 125
      g vinná klobása
    • 70
      ml drůbeží vývar z kostky
    • 1
      lžička šalvěj sušená
    • muškátový oříšek
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, náplní vinné klobásy a vývarem. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem. Pečeme hodinu, poléváme vypečenou šťávou. Alobal sejmeme a krůtu pečeme další hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta s kaštanovou nádivkou

Krůta s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 18. 12. 2011 09:41

    Hm, možná je to dobré, ale takto se krůta po americku nedělá a nikdy nedělala. Krůta se nacpe klasickou nádivkou, co se dává třeba do kuřete a za průběžného polévání máslem a vypečenou šťávou se peče tak dlouho, dokud při píchnutí pod křídlem nepřestane vytékat šťáva, což může trvat i 4 hodiny u větších ptáků. Jeliko je maso repativně suché, dělá se k němu speciální omáčka, do které se maso namáčí a podává se s červenou řepou a chlebem. už si to celé přesně s těmi přílohami nepamatuji, musel bych to někde hledat v Americké kuchařce, kterou teď ale nemám doma... Jinak krůta se neporcuje, ale maso se odřezává (plátky), tedy pokud nemáme nějakou chcíplotinu do tří kil. Klasická americká krůta míva nad 18 kg a do naší trouby se nevejde, do naší jsem dostat jen osmikilovou.

  • Jana Hanusova | 9. 7. 2005 01:01

    Nadivka je vyborna, delam ji presne stejne, jen nekdy pridam na kousky nakrajene houby a nekdy pro zmenu oplachnute rozinky nebo susene /na pul hodiny namocene/ brusinky. Pokud potrebuji nadivky vice nez se vejde dovnitr, pecu nadivku v mensim pekacku v troube soucasne s krutou. Takto je nadivka vice opecena a stejne dobra.

  • Lenka Zelná | 18. 1. 2005 16:48

    zajímavé, jen jsem asi netrefila přílohu - brambory vařené...)můžete mi prosím poradit??pokud možni co nejrychleji - chystám tímto pokrmem pohostit sobotní návštěvu..moc, moc, moc děkuji

  • Mirka | 13. 10. 2004 09:36

    Nápadité,vhodné i do závitků a rolád.Dobře zpracovatelná nádivka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží vývar Krůtí maso Margarín Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Šalvěj Sůl Toastový chléb Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Pařížský dort

Pařížský dort

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Domácí langoše

Domácí langoše

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

140
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
105
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně
Krůta na víně
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí filé
Krůtí filé
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact