• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Flameri
    • 400
      ml mléko
    • vanilka ½ lusku
    • 80
      g krupice
    • 40
      g cukr
    • želatina 2 plátky
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 35
      ml káva NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Intenso
  • Glazované kaštany
    • 50
      g med
    • 120
      g kaštany oloupané
    • bílé aceto balsamico na zastříknutí
    • citronová šťáva
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra z půl citronu
    • voda na podlití karamelu

Postup přípravy receptu

1
**Flameri:**
2
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný sníh z bílků. Pak velmi pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustou kaši. Přidáme žloutky, plátkovou želatinu a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh a polovinu hmoty ihned přendáme do folií vyložené formičky. Do zbytku vmícháme silné Espresso Intenso, nalijeme do formičky a necháme cca 2 hodiny chladit.
3
**Glazované kaštany:**
4
Na pánvičce rozpustíme cukr do světlého karamelu, přidáme spařenou jemně nastrouhanou citronovou kůru, kaštany, med a společně velmi opatrně prohříváme.
5
Nakonec zastříkneme Aceto balsamicem a citronovou šťávou.
6
**Autor:**
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kaštany

Kaštany

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé Aceto balsamico Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kaštany Káva Krupice Med Mléko Vanilka Voda Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Zelníky

Zelníky

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Kachna na medu

Kachna na medu

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

"Braunýs"

"Braunýs"

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

87
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
80
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie…
77
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
65
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
47
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Krupicové noky
Krupicové noky
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s jablky
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact