• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Napište svůj komentář k receptu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem, vás přenese do gurmánského nebe.

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřový bůček bez kosti
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks hrušky
    • 30
      g zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek neoloupaný
    • 4
      ks badyán
    • 6
      ks snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej.
2
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je do pekáče a promíchejte se zázvorem, neoloupanými stroužky česneku a badyánem. Na hrušky položte bůček kůží nahoru, pekáč vložte do trouby a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte další hodinu, až bude kůže zlatavá a křupavá. Ke konci pečení přihoďte do výpeku lístky tymiánu.

RADA: 2093 Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami. Tip: Klasická kombinace je vepřové a jablka, směle je tedy použijte spolu s hruškami. Ovoce nejen podpoří chuť masa při pečení, ale je pak skvělé i jako příloha k tučnému bůčku.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Česnek Hrušky Olivový olej Snítka tymiánu Sůl Vepřový bůček Zázvor

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
33
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
32
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
31
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact