• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Napište svůj komentář k receptu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem, vás přenese do gurmánského nebe.

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřový bůček bez kosti
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks hrušky
    • 30
      g zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek neoloupaný
    • 4
      ks badyán
    • 6
      ks snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej.
2
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je do pekáče a promíchejte se zázvorem, neoloupanými stroužky česneku a badyánem. Na hrušky položte bůček kůží nahoru, pekáč vložte do trouby a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte další hodinu, až bude kůže zlatavá a křupavá. Ke konci pečení přihoďte do výpeku lístky tymiánu.

RADA: 2093 Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami. Tip: Klasická kombinace je vepřové a jablka, směle je tedy použijte spolu s hruškami. Ovoce nejen podpoří chuť masa při pečení, ale je pak skvělé i jako příloha k tučnému bůčku.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Česnek Hrušky Olivový olej Snítka tymiánu Sůl Vepřový bůček Zázvor

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

38
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
24
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
23
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact