• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Napište svůj komentář k receptu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem, vás přenese do gurmánského nebe.

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřový bůček bez kosti
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks hrušky
    • 30
      g zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek neoloupaný
    • 4
      ks badyán
    • 6
      ks snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej.
2
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je do pekáče a promíchejte se zázvorem, neoloupanými stroužky česneku a badyánem. Na hrušky položte bůček kůží nahoru, pekáč vložte do trouby a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte další hodinu, až bude kůže zlatavá a křupavá. Ke konci pečení přihoďte do výpeku lístky tymiánu.

RADA: 2093 Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami. Tip: Klasická kombinace je vepřové a jablka, směle je tedy použijte spolu s hruškami. Ovoce nejen podpoří chuť masa při pečení, ale je pak skvělé i jako příloha k tučnému bůčku.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Česnek Hrušky Olivový olej Snítka tymiánu Sůl Vepřový bůček Zázvor

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Máslové řízky
Máslové řízky
52
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact